Ad Code

Πέρασες καλά σήμερα;;


Όλα και περισσότεροι νέοι γονείς πέρνουν την συμμετοχή των παιδιών τους σε μια ομάδα όλο και πιο σοβαρά..




  Tα παιδιά σήμερα συνήθως ξεκινούν την ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο και γενικά τα οργανωμένα σπορ στην ηλικία των 5 με 8 ετών, και πριν καν φτάσουν την εφηβεία τους, έχουν ήδη καταγράψει δεκάδες ώρες προπόνησης, αγώνων και συμμετοχών σε τουρνουά σε διάφορα μέρη της χώρας. 

  Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι ο μόνος σκοπός είναι η νίκη και πως το παιδί τους, είναι το καλύτερο από όλους στην ομάδα. Πρώτος σκόρερ, αρχηγός και πόσες ακόμα φιλοδοξίες, τα οποία όμως μπορεί να οδηγήσουν τα παιδιά τους στην εξουθένωση. Αθλητική εξουθένωση ή ''κάψιμο'' όπως είναι ευρεώς γνωστό είναι σωματική και πνευματική κούραση που παρατηρείτε στα διάφορα σπορ, κάτι που οδηγεί τα παιδιά στο να τα παρατήσουν. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτό είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα και λόγοι που τα παιδιά παύουν να αθλούνται και να συμμετέχουν σε σπορ. Τα παιδιά σήμερα έχουν όλο και περισσότερα άγχοι και αυτό δεν τους κάνει καθόλου καλό. 

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αν τα παιδιά σταματούν να συμμετέχουν σε σπορ πριν καν την ηλικία των 15 Λυ, τότε δεν θα προλάβουν και να πάρουν τις εμπειρίες και τα μαθήματα ζωής που τα ομαδικά αθλήματα κυρίως προσφέρουν. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ θα πρέπει να είναι ο νούμερο ένα στόχος για τα νεαρά παιδιά, (και για τους προπονητές και τους γονείς), και όχι οι στατιστικές και οι νίκες.

 Όλοι σίγουρα μπορούν να καταλάβουν την αγωνία και το γεγονός ότι κάθε γονιός θέλει τα καλύτερα για το παιδί του. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό στην ζωή των γονιών από τα παιδιά τους. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πάνω από το κεφάλι τους συνεχώς. Αν το κοιτάξουμε όμως, μακροπρόθεσμα, οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να διασκεδάσουν, να κάνουν τις δικές τους επιλογές μέσω των σπορ, βλέπουν μια καλύτερη και πιο πολύπλευρη ανάπτυξη τους. Το πρώτο πράγμα που κάθε γονιός πρέπει να ρωτά το παιδί του μετά από την προπόνηση ή έναν αγώνα έιναι, αν πέρασε καλά. Αυτό έιναι το νούμερο ένα που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους. Μια πολύ απλή συμβουλή, και κάτι που όλοι οι γονείς αλλά και οι προπονητές θα έπρεπε να ρωτούν τα παιδια.

  Μια τόσο απλή φράση που  δεν ακούγεται συχνά ή και πολλές φορές και καθόλου, στο τέλος του αγώνα, μιας προπόνησης, μιας ολόκληρης σεζόν...

Νίκος Βράντσης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια