Ad Code

Ο πατέρας - μαραθωνοδρόμος είδωλο Dick Hoyt


 Ο Dick Hoyt πέθανε στον ύπνο του στις 17/03/2021. Ο άνθρωπος που μαζί με τον γιο του Rick ενέπνευσαν πολλούς στο να κάνουν αυτό που πίστευαν για αδύνατο, δυνατό, μεταξύ άλλων και εμάς. Δεν κρύβω ότι αν δεν είχα αυτή την εικόνα από τα παιδικά μου χρόνια ίσως η συνάντηση μου με τον Χρήστο να μην είχε πάρει αυτή τη τροπή. Αναπαυσου εν ειρήνη Dick. 

Η Ομάδα Χόιτ ξεκίνησε το 1977 όταν ο Rick ρώτησε τον πατέρα του αν θα μπορούσαν να τρέξουν μαζί σε έναν αγώνα 5 μιλίων για να βοηθήσουν έναν παίχτη lacrosse του σχολείου του που είχε υποστεί παράλυση. Ήθελε να αποδείξει ότι η ζωή συνέχιζε ανεξάρτητα από την αναπηρία. Ο Ντικ Χόιτ δεν ήταν δρομέας και επιπλέον ήταν 36 χρονών. Μετά τον πρώτο τους αγώνα, ο Ρικ είπε "Μπαμπά, όταν τρέχω, νιώθω σαν να μην είμαι ανάπηρος." Μετά τον αγώνα, ο Ντικ άρχισε να τρέχει καθημερινά με ένα σακί τσιμέντο στο καροτσάκι επειδή ο Ρικ ήταν στο σχολείο ή μελετούσε. Ο Ντικ γυμνάστηκε τόσο που, ακόμα και σπρώχνοντας του γιο του, κατάφερε να φτάσει ένα προσωπικό ρεκόρ 17 λεπτών σε αγώνα 5k (5 χλμ). 

Μέχρι τον Απρίλη του 2014, οι Χόιτ είχαν διαγωνιστεί σε 1108 αγώνες, περιλαμβάνοντας 72 μαραθώνιους και 6 Ironman.Είχαν τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστώνης (Boston Marathon) 32 φορές.

 Aπό Νever Give Up

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια