Ad Code

Ο παιδικός αθλητισμός δεν είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός!

 


Ακούμε συχνά πυκνά σχόλια σε συνεντεύξεις ή τοποθετήσεις πολιτικών ή λοιμοξιολόγων ή δημοσιογράφων, ακόμα και προπονητών να ενώνουν στην ίδια πρόταση τον αναπτυξιακό αθλητισμό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Προφανώς στο μυαλό τους είναι το ίδιο πράγμα. Το χειρότερο είναι πως τον ταυτίζουν και με  τις κατώτερες κατηγορίες του! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Δεν πρέπει να μπαίνουν στο ΙΔΙΟ τσουβάλι, να έχουν την ίδια αντιμετώπιση αυτές τις ημέρες και να έχουν και κοινό μέλλον ως προς την επανεκκίνηση. 

Ξεκάθαρα ο παιδικός αθλητισμός θα έπρεπε να έχει την βασικότερη θέση στην ατζέντα των λοιμοξιολόγων. Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις αρκετών ομάδων και αθλητών ερασιτεχνών ομάδων που δεν δείχνουν καμιά διάθεση κατά την διάρκεια του κορονοιού και της καραντίνας να συνεχίσουν τα πρωταθλήματα τους. Ξανά λέω πως μιλάμε για τις κατώτερες κατηγορίες, το τοπικό με δύο λόγια. Κανείς δεν θέλει να ρισκάρει το οτιδήποτε για λίγους αγώνες ή μια χρονιά που κάποιοι άλλοι θεωρούν πως πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Ας χαλαρώσουν λίγο. Στην Ολλανδία η πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου ακυρώθηκε και δεν έγινε τίποτα. Δεν θα χαλάσει κάτι αν το τοπικό στην Ελλάδα ακυρωθεί.  

Ο παιδικός αθλητισμός όμως, πρέπει να ανοίξει. Πρέπει να ανοίξει χθες. Μέσα σε αυστηρά μέτρα και με κανόνες. 5 παιδιά γκρουπ και ένας προπονητής π.χ. Να τρέξουν, να διασκεδάσουν, να αθληθούν. Να φύγουν από τις οθόνες και να επιστρέψουν στην πιο υγιεινή συνήθεια της ζωής τους. Την άθληση. Ιδιαίτερα τώρα τα γήπεδα είναι το πιο ασφαλές μέρος για να γίνει αυτό. Μια μπάλα θα έχουμε. Βάλτε κανόνες, ούτε κώνους, ούτε φανελάκια, ούτε πάγκο, ούτε αποδυτήρια. Μια μπάλα μόνο. Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι. Ο προπονητής θα φορά και μάσκα. Ναι. Μάσκες φορούν στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ όταν κάνουν προπονήσεις. Θα φορέσουμε και εμείς. 

Γονείς, φίλοι, γνωστοί, παππούδες και γιαγιάδες θα περιμένουν έξω από το γήπεδο. Κανείς άλλος μέσα. Ούτε λίγο να πουλήσουμε και κανέναν καφέ αν έχουμε την δυνατότητα ή να φέρουμε και το ξαδερφάκι να τρέξει. Αυστηρά οι συμμετέχοντες μόνο. Έτσι ώστε αν γίνει κάτι, να ξέρουμε ποιους θα εξετάσουμε και από πού προήλθε το κακό. 

Πρέπει να ανοίξει γιατί ομάδες λειτουργούν παράνομα και κάνουν προπονήσεις σε κλειστούς χώρους ή γήπεδα. Εις βάρος όλων των υπολοίπων παιδιών και ακαδημιών. Αυτούς κοροϊδευέτε, όχι την κυβέρνηση ή το κράτος ή τον Χαρδαλιά. Αυτοί ξέρουν τι κάνετε. 

Ας αποδείξουμε ότι δεν είμαστε απλά άτομα που τρέχουν πίσω από μια μπάλα. Ας θωρακίσουμε τα γήπεδα μας και ας δείξουμε ότι μπορούμε και σήμερα κιόλας να πάμε με απόλυτη ασφάλεια στο γήπεδο. Πολύ περισσότερη ασφάλεια από ένα πάρκο με δεκάδες παιδιά και νέους ή ενήλικες που όλοι είναι μαζί, χωρίς κανέναν έλεγχο. Πολύ περισσότερη ασφάλεια από το σχολείο με τα εκαντοντάδες παιδιά σε λίγες κλειστές αίθουσες. 

Ανοίξτε τον παιδικό αθλητισμό. Σώστε τα παιδιά



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια