Ad Code

Πότε ανοίγει ο παιδικός αθλητισμός; Πιθανές ημερομηνίες!


Σύμφωνα με τις δηλώσεις και την παραδοχή του υφυπουργού αθλητισμού για επανέναρξη της δραστηριότητας των ακαδημιών και του αναπτυξιακού αθλητισμού, όταν ανοίξουν τα σχολεία, μπαίνουμε στην τελική ευθεία αυτής της πολύμηνης απουσίας από τα γήπεδα. 

Η αλήθεια εδώ όμως ίσως και να μην είναι τόσο ενθαρρυντική καθώς και με βάση τα δεδομένα που αλλάζουν συνεχώς τα σχολεία αναμένεται να ξεκινήσουν στις 12 Απριλίου τα Γυμνάσια - Λύκεια και στις 19 Απριλίου τα δημοτικά. Από ότι φαίνεται η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τα σχολεία ταυτόχρονα σε όλη την χώρα, άσχετα αν κάποιες περιοχές εδώ και μήνες δεν έχουν κρούσματα. 

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω νούμερα και με την πίεση του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαϊου, θεωρητικά μέχρι τότε θα έχουν ξεκινήσει και σχεδόν όλες οι δραστηριότητες, κυρίως όσες είναι σε ανοιχτούς χώρους, η επανέναρξη του συνόλου του παιδικού αθλητισμού υπολογίζεται στις αρχές Μαΐου! Μεσολαβεί το Πάσχα και η εικόνα που δίνουν οι λοιμωξιολόγοι είναι πως θέλουν να εκτιμήσουν την εικόνα από τα σχολεία πρώτα και μετά να προχωρήσουν και σε ένα ακόμα άνοιγμα, αυτό της αθλητικής τους δραστηριότητας. 

Μια ακόμα συζήτηση που υπάρχει, αναφέρει πως πρώτα θα ξεκινήσουν τα τμήματα εφήβων και νέων και μετά αυτά των παιδιών Δημοτικού, που είναι και η πλειοψηφία. Αυτό ήδη συμβαίνει και σε αθλήματα που είναι ανοιχτά, ενώ πριν μήνες είχε γίνει και πρόταση από τον υφυπουργό αθλητισμού σε αυτήν την κατεύθυνση, μιας και επιθυμία των λοιμωξιολόγων είναι σταδιακό άνοιγμα των ακαδημιών. 

Αναμένουμε λοιπόν τις επίσημες ανακοινώσεις κοντά στις 5 με 12 Απριλίου για να έχουμε μια οριστική εικόνα. Όπως και να έχει όμως, η φετινή χρονιά είναι χαμένη. Δεν θα υπάρχουν τουρνουά, σχεδόν απίθανο να έχουμε και αγώνες στα παιδικά πρωταθλήματα, κάτι που μικρή σημασία έχει. Το θέμα είναι τα παιδιά να ξανανιώσουν ζωντανά μέσα από την άθληση. 

Πρακτικά οπότε μιλάμε για ένα δίμηνο όπου απλά η κάθε ακαδημία θα μετρήσει την εικόνα της, την δυναμική της, την συμμετοχή των παιδιών, την αλλαγή τους, την διάθεση και πολλά ακόμα. Οι προπονήσεις συγκεκριμένων τεχνικών στοιχείων δεν θα έχει καμία σημασία και απλά το παιχνίδι και η έλλειψη κανόνων (τεχνικής) και σειράς και διάταξης πρέπει να έχουν δευτερεύουσα αξία. Είναι πολύ μεγάλο το κενό και αυτό θα φανεί. 

Υπομονή λοιπόν! 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια