Ad Code

Κανένα αίτημα για επανέναρξη του παιδικού αθλητισμού!


 Σε μια εβδομάδα τελειώνει και ο Μάρτιος και ακόμα τα παιδιά, 5 μήνες σερί είναι κλεισμένα στο σπίτι μακριά από τις αγαπημένες τους συνήθειες και την άθληση. Αν υπήρχαν πάρκα ή παιδικές χαρές ή χώροι άθλησης στην χώρα μας, που και αυτά κλειστά είναι βέβαια, τα παιδιά θα μπορούσαν να πάνε να παίξουν εκεί. Τώρα όμως, απλά κάθονται σπίτι με τους υπολογιστές και τα κινητά όλη μέρα.

Ψάξαμε, είδαμε, ρωτήσαμε και καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα. Δεν έχει γίνει κανένα αίτημα για επανέναρξη του παιδικού αθλητισμού! Ναι είναι η αλήθεια. 5 μήνες κλειστά και ακόμα τίποτα. Μέσα στην εβδομάδα ακούσαμε και τις δηλώσεις του υφυπουργού αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, ο οποίος μέσα σε άλλα δήλωσε άγνοια για τον παιδικό αθλητισμό, και απλά υπέθεσε πως όταν ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξει και αυτός. Διαφορετικά, όπως τόνισε θα είναι κάτι παράλογο! Να υπενθυμίσουμε εδώ στον υφυπουργό αθλητισμού, πως τα σχολεία για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν ανοιχτά στην Ελληνική επικράτεια, από δημοτικά έως λύκεια, αλλά δεν υπήρχε αθλητική δραστηριότητα. 

Εδώ να αναφέρουμε πως υπήρχαν κάποιες συζητήσεις για τις κ19 και κ17 ή εφηβικά και νεανικά τμήματα, όπως στην κολύμβηση που επιτρέπεται μόνο στους άνω των 15, σε μια ακόμα πολύ λογική απόφαση των λοιμωξιολόγων για τον αδιάφορο για αυτούς αθλητισμό. Τα αιτήματα αυτά όμως απορρίφθηκαν. Για τις νεότερες ηλικίες δεν υπάρχει τίποτα. Πως να υπάρξει όμως όταν η άθληση στην χώρα μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!! Ναι, καλά ακούσατε και πάλι. Όταν λένε πως μπορείς να αθλήσε μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο και μόνο σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων, και αυτό το θεωρούν υγιές τότε είναι για γέλια. Όταν σου επιτρέπουν να πας ακόμα και σε άλλον δήμο με το αυτοκίνητο σου για κούρεμα, αλλά να μην μπορείς να πας σε ένα γήπεδο τένις τότε απλά μας κάνουν πλάκα. Βάλανε λουκέτα στα γήπεδα, τα πάρκα, ακόμα και λουκέτο σε διχτάκι του μπάσκετ, μην μπει κανένας άνθρωπος και κάνει ένα σούτ! Τόσο σπουδαία τα μέτρα στην χώρα μας. 

Επόμενο θέμα ο υφυπουργός αθλητισμού! Αν σταματήσεις στον δρόμο έναν περαστικό και του πεις πότε θα ανοίξει ο παιδικός αθλητισμός, θα σου απαντήσει λογικά μαζί με τα σχολεία! Αν του πεις ότι τα σχολεία ήταν ανοιχτά αλλά τα γήπεδα κλειστά; Θα σου απαντήσει, αυτό είναι παράλογο! Αυτός ο τυχαίος περαστικός μπορεί βέβαια να σου πει πως κάτι θα βλέπουν άρα τον κρατούν κλειστό. Ο υφυπουργός αθλητισμού όμως, έχει ξεκαθαρίσει πως τα γήπεδα είναι ΚΑΘΑΡΑ, παρά τα αστεία σχόλια περί μπάλας και πηγής μετάδοσης του ιού από την επιτροπή. Πως γίνεται λοιπόν, πάνω σε ένα θέμα που καίει τόσο κόσμο, ο αρμόδιος υφυπουργός μην έχει κάποια γνώση ή καλύτερα θέση πάνω στο ζήτημα; Γνώμη έχουμε πολλοί, δεν μας ενδιαφέρει να ακούσουμε άλλη μία από εσάς. Με ύφος λέγατε σαν κυβέρνηση, πως οι λοιμωξιολόγοι απλά συμβουλεύουν και πως εσείς αποφασίζετε. Άρα τι ισχύει εδώ; Αποφασίζουν αυτοί τελικά ή μήπως εσείς απλά το φορτώνετε αλλού; 

Αυτή είναι η κατάσταση εως σήμερα στον παιδικό αθλητισμό, με τα παιδιά σε κάθε σύγκριση να έρχονται τελευταία και τον αθλητισμό να δέχεται πόλεμο. Αναμονή λοιπόν για τους τουρίστες, μπας και ανοίξουμε νωρίτερα!


Υ.Γ. Περιμένουμε όλοι με αγωνία τις πρώτες προπονήσεις παιδιών και τις επισκέψεις των αρμόδιων, όπου θα βγάλουν τις φωτογραφίες τους κανονικά και όλο καμάρι, αφού θα νιώθουν και σωτήρες του αθλητισμού και των παιδιών. Άλλωστε ποιος θα τους μιλήσει; 

Υ.Γ. Μην ξεχάσετε τις σέλφι μαζί τους! Τον ίδιο αγώνα κάνατε. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια