Ad Code

Παιδιά έως 8 ετών αυτοτραυματίζονται λόγω του lockdown

 


Παιδιά ηλικίας έως οκτώ αυτοτραυματίζονται εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου κρίσης ψυχικής υγείας που τροφοδοτείται από το άγχος του lockdown. 

 Το προσωπικό του Bradford Royal Infirmary βλέπει τακτικά νέους που έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας ή έχουν λάβει υπερβολικές δόσεις αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Ο αριθμός των παιδιών με ψυχικές ασθένειες έχει αυξηθεί κατά 200% 

Ο σύμβουλος Dave Greenhorn δήλωσε: «Έχουμε δει τόσο τραγικά πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ».

Ο κ. Greenhorn ανέφερε ότι παρόλο που η πλειοψηφία των παιδιών ήταν στην εφηβεία τους, τα παιδιά ηλικίας έως οκτώ εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα, κάτι που ήταν «εξαιρετικά ασυνήθιστο» πριν από την πανδημία.

Μερικοί από τους νέους είχαν πρόσβαση σε αλκοόλ ή ναρκωτικά, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το σπίτι πηδώντας έξω από τα παράθυρα.

"Ένας χρόνος lockdown είναι ένα τεράστιο χρονικό διάστημα όταν είσαι τόσο νέος και δεν μπορείς να δεις τους φίλους σου και να το συνδυάσεις με άλλα πράγματα, όπως και οι γονείς, εργάζονται από το σπίτι ή χάνουν τις δουλειές τους", δήλωσε ο κ. Greenhorn.

"Τα παιδιά δεν έχουν τη συναισθηματική γλώσσα ώστε να συζητήσουν γιατί αισθάνονται όπως αισθάνονται, απλά ξέρουν ότι αισθάνονται απαίσια."

Εκτός από τα ακραία ζητήματα ψυχικής υγείας, ο κ. Greenhorn είπε ότι μεγάλο ποσοστό παιδιών παρουσίαζαν και «πιο ήπια συμπτώματα» όπως αίσθημα ταχυπαλμίας και πονοκεφάλους, τα οποία ήταν συμπτώματα ψυχολογικού στρες.

Διαβάστε το άρθρο αναλυτικά στο BBC 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια