Ad Code

Λοιμωξιολόγοι | 5 μήνες η άθληση στο περιθώριο!


Πέντε μήνες κλειστός ο αναπτυξιακός αθλητισμός και η πλειοψηφία των αθλητικών δραστηριοτήτων στην χώρα μας, με τους αρμόδιους φορείς και λοιμωξιολόγους όλον αυτόν τον καιρό πραγματικά να μην δείχνουν καμία διάθεση για την επανέναρξή του. Ας δούμε το ιστορικό όλων των δηλώσεων που έγιναν για την άθληση από τον προηγούμενο Νοέμβριο έως και σήμερα.

Χαρδαλιάς 3/11/2020

Δεν μπορεί να ακούγεται ότι τελειώνει για πάντα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και διαλύεται η νεολαία μας επειδή για ένα μήνα ο καθένας μας προφανώς θα κάνει υπομονή, προφανώς θα θυσιάσει το απόλυτο δικαίωμα του στην άθληση. Είναι ώρα ευθύνης για όλους».

Αυγενάκης 10/12/2020

 «Τον πρώτο λόγο οι λοιμωξιολόγοι»

Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 11/12/2020 

"Το μόνο που μπορώ να επαναλάβω είναι ότι στη φάση που βρισκόμαστε τώρα επιδημιολογικά σαν χώρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξει οτιδήποτε και φυσικά και ο αθλητισμός. Να περάσουν λίγο οι γιορτές, να δούμε λίγο φως στην άκρη του τούνελ. Δυστυχώς, πρέπει να υπάρχει και η αρχή της αναλογικότητας. Δεν μπορείς να ανοίξεις κάτι, αν δεν ανοίξουν πολλά πράγματα. Θα βγουν οι μαγαζάτορες να διαμαρτυρηθούν «γιατί όχι εμείς». Δυστυχώς, πρέπει να υπάρχει μοίρασμα των βαρών".

Παπαευαγγέλου 29/01/2021

«Είναι εύλογο το ερώτημα. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία. Είναι νωρίς, ωστόσο, να μιλάμε για άνοιγμα των κλειστών αθλητικών χώρων, καθώς εκεί δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε σε πολύ στενή επαφή με τους συναθλητές μας και η μπάλα έχει αποδειχθεί ως ένα από τα μεταδοτικά μέσα για τον ιό. Με την πρώτη ευκαιρία θα φροντίσουμε να επιστρέψουν τα παιδιά και στους αθλητικούς χώρους»

Aυγενάκης 1/02/2021 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε ότι τα τεστ δείχνουν ότι η θετικότητα στον κορονοϊό είναι μικρή στον αθλητισμό και επανέλαβε τα αιτήματα στην επιτροπή Λοιμοξιωλόγων για επανέναρξη συγκεκριμένων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Χαρδαλιάς 2/02/2021

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος – Ενωπίων» του Νίκου Χατζηνικολάου και αποκάλυψε, αναφερόμενος στον αθλητισμό, ότι θα ανοίξει μετά την εστίαση.

Χαρδαλιάς 5/02/2021

 «Στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων δεν συζητήθηκαν άλλα θέματα, ούτε και αιτήματα διαφόρων Υπουργείων, όπως αυτά του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που αφορούσαν στην επανεκκίνηση περισσοτέρων αθλητικών δραστηριοτήτων. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό και τις επιπτώσεις, οικονομικές, αγωνιστικές και ψυχολογικές στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Ζητούμε όμως υπομονή και ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα στις προσεχείς ημέρες για να μπορέσουμε να έχουμε νέα».

Εξαδάχτυλος 11/02/2021

Ερασιτεχνικός αθλητισμός από το καλοκαίρι και μετά!

"Η συζήτηση αυτή πριν από τα μέσα της άνοιξης δεν θα έχει απόδοση, δεν θα έχει χαρμόσυνα νεα για εσάς δηλαδή",

5/03/2021 Το ''Καταλάθος'' λουκέτο.

 Μεγάλη ένταση επικράτησε στη προσφατη σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι από λάθος δεδομένα και εντυπώσεις των Λοιμωξιολόγων, μπήκε προχτές νέο "λουκέτο" στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τη Football League.

Αυγενάκης 20/03/2021 

«Θα συνεδριάσει εκ νέου, σήμερα το απόγευμα, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Μεταξύ και άλλων θεμάτων που δεν εξετάστηκαν χθες, λόγω χρόνου, συμπεριλαμβάνονται και τα συγκεκριμένα αιτήματά μας για άμεση επανέναρξη ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Αυγενάκης 21/30/2021 

Λάθος η απαγόρευση, οι ακαδημίες να ανοίξουν μαζί με τα σχολεία

Παπευαγγέλου 26/03/2021

«Η κοινωνική αποστασιοποίηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις διατροφικές μας συνήθειες», όπως είπε, αλλά πρόκειται για παράγοντες «που μπορούν και πρέπει να τροποποιηθούν, με σωστή διατροφή και άσκηση, που θα ωφελήσουν όλες τις ηλικίες».

«Να θυμηθούμε τις σωστές, τις καλές συνήθειες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι ισχύει μέχρι και της 1/04/2021 για την άθληση!

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια