Ad Code

ΑΟΠ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ | Μέτρα για την επανεκκίνηση των ακαδημιών

 


Η σημερινή πρόταση του ΑΟΠ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ 1924 στην αθλητική ηγεσία για την άμεση επανέναρξη των Ακαδημιών σε όλα τα αθλήματα με στόχο την ψυχική υγεία των παιδιών 5-15 ετών.

"Ο εγκλεισμός των παιδιών 5-15 χρονών στα σπίτια τους, για έναν σχεδόν χρόνο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ψυχικές ασθένειες, δύσκολα αντιμετωπίσιμες στο μέλλον. Επίσης μπορεί να αποξενώσει τα παιδιά από τον αθλητισμό και να τα κρατήσει έρμαια στον ελκυστικό μεν αλλά και απρόβλεπτο κόσμο των video games. Επομένως πρέπει να βρεθεί λύση να ανοίξουν οι αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά μικρής ηλικίας. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Αυτό που προτείνουμε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είναι:

Να επιτραπούν οι προπονήσεις και στα ομαδικά αθλήματα με 2-3 το πολύ προπονήσεις εβδομαδιαίως. Πιθανότατα πρώτα στους ανοικτούς χώρους.

Στην αρχή δεν είναι αναγκαίο να γίνονται αγώνες τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μειωθεί ο συγχρωτισμός, παιδιών, γονέων, διαιτητών στα γήπεδα και τα γυμναστήρια.

Στις προπονήσεις, να μην επιτρέπεται η παρουσία-παρακολούθηση συνοδών. Να αφήνουν τα παιδιά στην εγκατάσταση και να επιστρέφουν στο τέλος της δραστηριότητας.

Να δημιουργηθούν μικρότερα τμήματα των 10-12 το πολύ αθλητών.

Να τηρούνται τα προληπτικά υγιειονομικά μέτρα

Ετσι και την ψυχική υγεία των μικρών αθλητών θα διασφαλίσουμε σε μεγάλο βαθμό και το εργατικό προπονητικό δυναμικό θα απασχοληθεί πάλι και η λειτουργία των Ακαδημιών θα ξεκινήσει σιγά-σιγά να αποκαθίσταται, με οφέλη για την κοινωνία και την εθνική οικονομία".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια