Ad Code

Η Ελληνίδα διεθνής Τατιάνα Γεωργίου στο sportfacts

Από τις Αμαζόνες Θεσπρωτίας, στον Θεσπρωτό και βασική στον ΠΑΟΚ για 5 χρόνια και πλέον στην Ιταλία και την Τσεζένα! Η διεθνής με την Εθνική ομάδα, Τατιάνα Γεωργίου μιλάει στο sportfacts για το αγαπημένο της ποδόσφαιρο! 


Πως ήρθε το ποδόσφαιρο στην ζωή σου;

Από πολύ μικρή έπαιζα παντού ποδόσφαιρο. Αργότερα όταν ήμουν 9 χρόνων γράφτηκα σε ακαδημία με αγόρια. Μετά στα 12 μου χρόνια δημιουργήθηκε στην πόλη μου (Ηγουμενίτσα) γυναικεία ομάδα όπου αμέσως πήγα και κάπως έτσι ξεκίνησα 

Σκεφτόσουν ότι αυτό ήθελες να κάνεις και στο μέλλον, επαγγελματικά;

Βασικά δεν είναι ότι σκεφτόμουν από μικρή ότι θα το κάνω επαγγελματικα αλλά πάντα σκεφτόμουν ότι θα παίζω για πολλά χρόνια παράλληλα με την όποια δουλειά θα έκανα. Και πόσο μάλλον το να αφήσω την χώρα μου για να το ακολουθήσω ήταν κάτι που δεν είχε περάσει από το μυαλό μου.

Τι άκουγες από το περιβάλλον σου όταν έπαιζες ποδόσφαιρο;

Η οικογένεια μου πάντα με στήριζε και με ακολουθούσε και ότι έχω πετύχει το έχω πετύχει χάρη στην στήριξη τους. Άλλοι που δεν με γνώριζαν στην αρχή τους φαινόταν περίεργο γιατί ήμουν πάντα το κορίτσι που έπαιζε μπάλα με τα αγόρια αλλά αυτό δεν με πτόησε στο να συνεχισω να κάνω αυτό που αγαπούσα και αγαπώ.

Έχεις ολοκληρώσει και τις σπουδές σου στον αθλητισμό! 

Έχω τελειώσει ΤΕΦΑΑ στην Θεσσαλονίκη με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και είμαι κάτοχος UEFA B. Οπότε δεν σκέφτομαι να αφήσω τον χώρο του ποδοσφαίρου ούτε όταν σταματήσω να παίζω.

Αμαζόνες Θεσπρωτίας, ΠΑΟΚ για 5 χρόνια και έρχεται το εξωτερικό.

Όπως είπα και πριν δεν σκεφτόμουν να φύγω στο εξωτερικό. Αλλά τα έφεραν έτσι οι καταστάσεις που με έκαναν να πάρω την απόφαση και να φύγω εξω. Έτσι ήρθε ένα δοκιμαστικό από την Νάπολη πήγα δοκιμάστηκα, με είδαν, τους άρεσα και κάπως έτσι τώρα παίζω δεύτερη χρονιά στην Ιταλία και φέτος στην Τσεζένα και είμαι πολύ χαρούμενη που έκανα αυτό το βήμα.


Πως είναι η νέα σου ομάδα και η ζωή εκεί;

Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με απίστευτους ανθρώπους εδώ στην Τσεζένα, τόσο με την διοίκηση όσο και με το τεχνικό επιτελείο και έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ένα οικογενειακό κλίμα. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό και περνάω πολύ ωραία. Είναι πολύ όμορφη πόλη αλλά δυστυχώς λόγω του κορονοιου δεν βγαίνουμε πολύ αλλά επειδή έχω προπόνηση η μέρα μου περνάει γρήγορα και ευχάριστα. Οπότε νιώθω ευγνώμων για αυτό γιατί ξέρω ότι στις μέρες μας το να πηγαίνεις για προπόνηση ελεύθερα είναι προνόμιο των λίγων.

Διαφορές στο εξωτερικό με την Ελλάδα;

Οι διαφορές με το εξωτερικό είναι ότι στο εξωτερικό το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό και οι γυναίκες δεν χρειάζεται να δουλεύουν για να κάνουν αυτό που αγαπούν. Επίσης είμαστε πολύ πίσω στις υποδομές αλλά και στην προβολή του αθλήματος.

Παράλληλα και από πολύ νεαρή ηλικία αγωνίζεσαι στην εθνική ομάδα της Ελλάδος!

Είναι τεράστια τιμή για εμένα να αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια με την φανέλα της εθνικής. Εύχομαι κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ανεβάσουμε την εθνική Ελλάδος όσο πιο ψηλά γίνεται αλλά σίγουρα αυτό δεν εξαρτάται και μόνο από εμάς.

Πόσο κοντά ή μακριά είναι μια πρόκριση σε μια τελική φάση Μουντιάλ ή ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;

Δυστυχώς η όλη κατάσταση με τον κορονοιο μας έφερε πολύ πίσω καθώς το πρωτάθλημα στην Ελλάδα έχει σταματήσει από τον Μάρτιο. Επίσης η εθνική ομάδα καλέστηκε να παίξει ένα παιχνίδι με την νούμερο 2 ομάδα της παγκόσμιας κατάταξης Γερμανία και οι περισσότερες παίκτριες πήγαν χωρίς προπονήσεις λόγω του λοκνταουν που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα, έναν μήνα πριν. Οπότε αν κάποια πράγματα και κάποιες καταστάσεις δεν βελτιωθουν δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε όνειρα για τελική φάση. Πόσο μάλλον όταν ακόμα δεν ξέρουμε πότε και αν θα γίνει το φετινό πρωτάθλημα.

Τι χρειάζεται να αλλάξει;

 Όπως ανέφερα πριν ,πρώτα πρέπει να γίνει επαγγελματικό για να μπορούν οι παίκτριες να αφιερωνουν τον χρόνο τους στην συνεχή βελτίωση τους. Επίσης ένα πολύ σημαντικό είναι κάθε αντρική ομάδα της σούπερ λίγκ να έχει και μια γυναικεία όπως (ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) για να ανέβει ο ανταγωνισμός.

Άρα αυτό εύχεσαι για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην χώρα μας.

Εύχομαι το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σε λίγα χρόνια να γίνει επαγγελματικό και να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Και έτσι να έχουμε και μια καλύτερη εθνική που να μπορεί να διεκδικεί τα μέγιστα.

Πως νιώθεις όταν παίζεις ποδόσφαιρο;

Τα συναισθήματα όταν παίζω είναι πάρα πολλά. Κάθε φορά που παίζω νιώθω σαν μικρό παιδάκι όπως όταν πρωτοξεκίνησα. Το ποδόσφαιρο με έναν μαγικό τρόπο μπορεί να καταφέρει να σου βγάλει όλα τα συναισθήματα σε ένα μόνο παιχνίδι ή ακόμα και μέσα σε λίγα λεπτά . Χάρη στο ποδόσφαιρο έχω ανακαλύψει τον εαυτό μου αλλά επίσης έχω διαμορφώσει και τον χαρακτήρα μου. 

Αγαπημένη ομάδα;

Λίβερπουλ γιατί παίζει και ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ, ο Τιάγκο Αλκάνταρα.

Ομάδα που θέλεις να παίξεις; 

Σίγουρα στις καλύτερες ομάδες του ιταλικού όπως είναι η Γιουβέντους,Μίλαν, Ρώμα. Αλλά και σε ομάδες άλλων χωρών.

Τέλος να ευχηθώ να έχουμε όλοι υγεία πάνω από όλα και μετά με αισιοδοξία και πίστη να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτήν την κατάσταση με τον κορονοιό για να επανέλθουμε στην κανονικότητα που ήμασταν!


Επιμέλεια: Νίκος Βράντσης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια