Ad Code

Πως να καθαρίσουμε το μυαλό μας από τα media


Αν ο αθλητισμός νοσεί τότε ένα από τα μικρόβια του είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Άρθρα και χιλιάδες λέξεις είναι με ένα κλικ μπροστά μας. Χωρίς κανέναν έλεγχο για το τι αναφέρουν. 

Πολύ πρόσφατα είδαμε προέδρους συλλόγων να επενδύουν χρήματα στην ίδρυση ιστοσελίδων ή εφημερίδων και πάει λέγοντας, με μοναδικό σκοπό να κατευθύνουν τον κόσμο. Άλλωστε και εμείς οι άνθρωποι πλέον, θέλουμε μόνο να διαβάζουμε ή να ακούμε αυτόν που θα μας πει ότι έχουμε δίκιο. Που θα συμφωνούμε μαζί του. Δεν μας αρέσει η αντίθετη άποψη, παρά μόνο εμείς έχουμε δίκιο. 

Πρόσφατα και κάθε τόσο βγαίνει ένα σκάνδαλο σε κάποιους συλλόγους, πάνω σε διάφορα θέματα. Εκείνη την στιγμή είναι που οι "επενδύσεις" αυτές πρέπει να βγουν μπροστά, και χωρίς ίχνος αξιολόγησης του προβλήματος ή πιθανότητας να κάνουν λάθος, βομβαρδίζουν με κατευθύνσεις. Όχι ειδήσεις, ξαναλέω κατευθύνσεις! 

Ναι, κάνουν την δουλειά τους και την κάνουν τέλεια. Εμείς όμως; Γιατί έχουμε πάψει κάθε είδους κριτική σε οτιδήποτε ακούμε; Γιατί δεν φιλτράρουμε μια είδηση; Πόσοι γνωρίζουν πως σε ένα άρθρο η είδηση είναι το 5% του κειμένου, ενώ το προσωπικό σχόλιο είναι στο 95%; Εδώ να ξέρετε, πως ακόμα και σε αθώες σελίδες υπάρχει πολύ μεγάλη παρέμβαση στο περιεχόμενο τους. 

Καλό θα είναι να προτείνουμε μερικές συμβουλές:

- Άμεση διακοπή κάθε ειδοποίησης στο κινητό σας ή τον υπολογιστή σας για ειδήσεις.

- Αντίθετα, ορίστε εσείς το πότε θα ενημερωθείτε, ποια στιγμή της ημέρας.

- Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε στα social media, σελίδες καθαρά οπαδικές οι οποίες κατά 99% ή προκαλούν ή μεταφέρουν μια είδηση από κάπου αλλού. 

- Επιλέξτε το πότε και πού θα σχολιάσετε! Ναι, κάποιοι ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους όταν βρίζονται με αγνώστους αλλά στο τέλος δεν κέρδισε κανείς. 

- Ακολουθήστε απευθείας τις ομάδες ή τις διοργανώσεις που σας ενδιαφέρουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας ενημερώσουν με πλήρη ακρίβεια για κάποιο γεγονός. 

- Ακολουθήστε κάποιον συγκεκριμένο δημοσιογράφο που θεωρείται πως σας αντιπροσωπεύει. Κάποιον που θα σας πει τα θετικά ή τα αρνητικά ή ρεπορτάζ της ομάδας σας. 

- Αδειάστε την αρχική σας σελίδα από τον βομβαρδισμο των ειδήσεων που σας εμφανίζονται. Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε μια είδηση σε χίλια σημεία. 

Δοκιμάστε τα και θα δείτε πολύ μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά σας και στον τρόπο που βλέπετε ένα άθλημα ή έναν αγώνα. Ο αθλητισμός για έμας τους φιλάθλους πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει στο γήπεδο. Είτε της προπόνησης που μας αρέσει να βλέπουμε πλάνα, είτε στον αγώνα. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα δεν μας αφορούν. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως αξίζει. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια