Ad Code

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ | Γιατί αυτή η διάκριση με το ποδόσφαιρο γυναικών;


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΑ από το Σάββατο 30/1 επιτρέπεται:

Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν

– στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας μπάσκετ γυναικών,

– στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πόλο γυναικών,

– στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας χάντμπολ γυναικών.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση δεν έχει συμπεριληφθεί η Α’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών.

Διερωτόμαστε σε ποιά επιστημονικά δεδομένα βασίζεται η απόφαση να μην ξεκινήσουν οι προπονήσεις σε ένα άθλημα που διεξάγεται σε ανοιχτό χώρο μεγάλων διαστάσεων και επιτρέπεται η διεξαγωγή προπονήσεων σε κλειστούς χώρους μικρών διαστάσεων, όταν μάλιστα έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θελουμε να τονίσουμε ότι τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου γυναικων διεξάγονται σε χώρες της Ευρώπης με πιο επιβαρυμένα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά καθως η UEFA δίνει μεγάλο βάρος στην διεξαγωγή τους, ενώ ειναι γνωστό ότι από το ελληνικό πρωτάθλημα αναδεικνύεται ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο champions league γυναικων. Επίσης υπενθυμιζουμε το φαινόμενο, η Εθνική μας ομάδα να καλείται να αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, με την πλειοψηφία των παικτριών μας να έχουν κάνει μόνο ατομικές προπονήσεις.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μας εξηγήσουν τους λόγους που συνέβη αυτή η διάκριση και να αποκαταστήσουν άμεσα την μεροληψία εις βάρος του ποδοσφαίρου γυναικών, καθώς δεν υπάρχει καμία επιστημονική λογική πίσω από την απόφαση αυτή.

Οι αθλήτριες, οι προπονητές και το διοικητικό συμβούλιο του ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 2011.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια