Ad Code

Αθλητισμός ώρα μηδέν

 


Άλλη μια Παρασκευή πέρασε και ήταν ακριβώς όπως το λέει η φράση. Απλά άλλη μια Παρασκευή. Μια ακόμα Παρασκευή χωρίς καμία αναφορά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ενώ για να ακουστεί μια φράση για τον αθλητισμό στην αίθουσα έπρεπε να γίνει ερώτηση. Ερώτηση από την ιστοσελίδα infokids. Ούτε καν από κάποιο από τα δεκάδες αθλητικά site, τα οποία προφανώς ασχολούνται με τα spoiler για το survivor ή για δίκες και παρασκήνιο. Αυτό λατρεύουν άλλωστε. Χρήματα από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν παίρνουν.

Ντροπή σας, ο κόσμος του αθλητισμού βράζει. Βράζει γιατί τον πνίγει το δίκιο του. Γιατί ακούει συνεχώς φράσεις πως δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά στην πράξη κάθε μέρα βλέπει το αντίθετο. Η μόνη αναφορά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό έγινε από τον κύριο Χαρδαλιά όταν ανακοίνωσε το κλείσιμο του και λίγες μέρες μετά, όταν μέσα στα νεύρα δήλωσε την ιστορική πλέον ατάκα " Δεν θα γίνει και τίποτα αν κλείσει ο αθλητισμός για έναν μήνα" Ο ένας μήνας έγινε 100 ημέρες και συνεχίζουμε.

Η κ. Παπαευαγγέλου χθές δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς ακόμα να γίνει κουβέντα για γυμναστήρια και γήπεδα. Τόνισε πως οι κλειστοί χώροι είναι κύρια πηγή μετάδοσης του ιού ενώ η μπάλα σαν αντικείμενο είναι επίσης ένα κορυφαίο μέσο μετακίνησης του ιού. Ενώ την συγκεκριμένη θέση συμπλήρωσε και ο κ. Χαρδαλιάς αναφέροντας πως ο αθλητισμός ήταν το τέταρτο κορυφαίο σημείο μετάδοσης του ιού στην χώρα μας. Έρευνα που βγήκε που και πότε; Η τελευταία έρευνα από το ECDC (μια εβδομάδα πριν) αναφέρει ακριβώς το αντίθετο. Που είναι λοιπόν, αυτή η έρευνα;

Στα σχολεία τα παιδιά κάνουν κανονικά γυμναστική, με μπάλες και χωρίς μάσκες. Τα σχολεία όμως δεν είναι σημεία μετάδοσης του ιού. Μόνο στα γήπεδα οι μπάλες μεταμορφώνονται σε δαίμονες του ιού φαίνεται. Εκεί σε ένα αχανές γήπεδο, χωρίς χρήση αποδυτηρίων ή μαζική άφιξη γονέων και παιδιών, εκεί ο ιός αυξάνεται. Στην Ερμού, στα ΜΜΜ, στα εμπορικά, στα κανάλια σας που χορεύουν 50 άτομα ο ένας πάνω στον άλλον, όχι. Εκεί είναι όλα καλά.

Μας δουλεύετε και κανείς δεν ξέρει τον λόγο. Παίζεται με την νοημοσύνη μας και θα το βρείτε μπροστά σας. Από ποιους; Ναι είναι ένα άλλο θέμα αυτό. Σχεδόν κανείς δεν διαμαρτύρεται τόσο καιρό. Αυτοί που αγαπούν και λατρεύουν τον αθλητισμό και είναι πρωτοστάτες του παιδικού αθλητισμού, τώρα με ένα 500ευρω τους κλείσατε το στόμα. Τόσο αξίζουν οι παιδικές ψυχές. Τόσο αγαπούν αυτό που κάνουν.

Είστε όμως ανεύθυνοι, γιατί τόσο καιρό λέτε πως σας απασχολεί και πολύ μάλιστα που τα παιδιά 3 μήνες τώρα δεν έχουν δει τον ήλιο και με την απόλυτη προτροπή σας δεν ξεκολλούν από τις οθόνες που τους καταστρέφουν το μυαλό, αλλά μιλάτε με επιχειρήματα καφενείου για τους λόγους που τα έχετε όλα κλειστά Που στην Ελλάδα μόνο συμβαίνει αυτό. Σε καμία άλλη χώρα δεν γίνεται το ίδιο. Εμείς ευθυγραμμιζόμαστε με την Ευρώπη μόνο σε αντιλαϊκά μέτρα άλλωστε. Στα υπόλοιπα έχουμε δική μας πορεία.

Ξεφτιλίζεται όμως και έναν ολόκληρο κλάδο. Μια ολόκληρη επιστήμη όπως είναι αυτή της άθλησης. Μια επιστήμη που προωθεί τον υγιεινό τρόπο ζωής και αντιστέκεται και παλεύει κόντρα στην νοθη μορφή διασκέδασης που κατακλύζει την ανθρωπότητα σήμερα. Την επιστήμη υγείας που θωρακίζει τον οργανισμό μας κόντρα σε ιούς. Όπως τον covid19, που αποδεδειγμένα χτυπάει οργανισμούς που δεν είναι ισχυροί. Εκεί είναι που καταστρέφει και θερίζει αυτός ο ιός. Αλλά εσείς τι θεωρήσατε πως είναι το νούμερο ένα πράγμα που έπρεπε να κάνετε; Να σταματήσετε την άθληση. Και δεν κάνατε απλά αυτό. Ξεκινήσατε να κυνηγάτε και να βάζατε τα κανάλια σας, σαν κομάντο να χλευάζουν και να ειρωνεύονται τον κόσμο που έβγαινε έξω για περπάτημα. Δεν θέλατε ούτε αυτό. Θέλατε όλη μέρα να είμαστε σπίτι και να καθόμαστε. Λες και ο ιός ήταν ένα σύννεφο που ήρθε και θα φύγει. Αλλά αποδείχθηκε πως όταν βγήκαμε έξω μας χτύπησε δέκα φορές περισσότερο.

Απαιτούμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και μια ξεκάθαρη δικαιολογία για αυτό που συμβαίνει αυτούς τους μήνες. Επίσης τον ψευτοεκνευρισμό σας για αυτούς τους λίγους που τολμούν να σας πουν πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός πεθαίνει, καλό είναι να τον καταπιείτε.

100 ημέρες κλειστά και συνεχίζουμε...





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια