Ad Code

Estadio Insular| Το εγκαταλελειμμένο γήπεδο που έγινε πάρκο

 



Το 2003, η  Las Palmas, η κορυφαία ομάδα ποδοσφαίρου των Κανάριων Νήσων, άφησε το παλιό της γήπεδο, το Estadio Insular και κατευθύνθηκε από το κέντρο της πόλης στο νέο μεγαλύτερο γήπεδο τους, το Estadio Gran Canaria.

Ο Estadio Insular ήταν έδρα της ομάδας από την ίδρυση του συλλόγου το 1949. Οι χρυσές μέρες της Λας Πάλμας είχαν έρθει στα τέλη της δεκαετίας του '60 και της δεκαετίας του '70, η κορύφωση της οποίας τους είδε να τερματίζουν στην δεύτερη θέση της La Liga το 1969 - δύο βαθμούς μπροστά από Μπαρτσελόνα .



Ωστόσο, οι καλές στιγμές δεν κράτησαν και υπήρχαν πολλές δυσκολίες για την ομάδα στην δεκαετία του ογδόντα και τη δεκαετία του '90, με την Λας Πάλμας να πέφτει αρχικά στην δεύτερη, και στη συνέχεια στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας.

Όπως πολλοί άλλοι σύλλογοι σε όλο τον κόσμο, η Λας Πάλμας ένιωσε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουν σε ένα μεγαλύτερο από το μικρό τους γήπεδο. Άφησαν λοιπόν το συμπαγές σπίτι τους με χωρητικότητα 21.000 στην καρδιά του Λας Πάλμας και μετακόμισαν στο πολύ μεγαλύτερο και ευρύχωρο Estadio Gran Canaria στα περίχωρα της πόλης.


Η Las Palmas μετακόμισε στο νέο γήπεδο της το 2003, πριν πέσει ξανά στην τρίτη κατηγορία το 2004. Εν τω μεταξύ, το παλιό τους Estadio Insular έμεινε εγκαταλειμμένο.


Το Estadio Insular έμεινε σε αυτήν την κατάσταση για τουλάχιστον 11 χρόνια. Το γήπεδο γέμισε ζιζάνια και αγριόχορτα και τα καθίσματα καταστράφηκαν, αλλά οι πύλες παρέμειναν κλειδωμένες. Αυτό που κάποτε ήταν το κέντρο της πόλης, ήταν πλέον εντελώς χωρίς ζωή.

Τελικά, το 2014, τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την μερική κατεδάφιση του σταδίου, την ανακαίνισή του και τη μετατροπή του σε δημόσιο πάρκο. Το αποτέλεσμα πανέμορφο.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια