Ad Code

Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο για τον ομαδικό αθλητισμό;

 

    Όπως οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά χρειάζονται σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή τους ζωή. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το εισάγετε στην ζωή τους είναι μέσω ομαδικών αθλημάτων. Τα ομαδικά αθλήματα μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτυχθούν με πολλούς τρόπους. Τα αθλήματα αυτά, προσφέρουν ευκαιρίες στα παιδιά να μάθουν και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να μάθουν πώς να κινούνται, να δουλεύουν ομαδικά και να προκαλούν τον εαυτό τους. Επιπλέον, όλα τα αθλήματα παρέχουν φυσικές και διασκεδαστικές δυνατότητες στα παιδιά να ασκούν συστηματική άσκηση.

     Αλλά πώς ξέρετε πότε το παιδί σας είναι έτοιμο για ομαδικά αθλήματα; Παρακάτω υπάρχουν 5 ερωτήσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν.

1. Το παιδί μου έχει τις βασικές δεξιότητες (τρέξιμο, ρίψη, ισορροπία κ.λπ.) που απαιτούνται για τον αθλητισμό;

    Κατά την πρώιμη παιδική ηλικία (3 έως 5 ετών) τα παιδιά μπορούν να τρέξουν, να πηδήξουν, να ρίξουν και να πιάσουν. Ωστόσο, σε αυτήν την ηλικία, είναι καλύτερο να εργαστούμε για τη βελτίωση αυτών των δεξιοτήτων μέσω του ενεργού παιχνιδιού παρά του οργανωμένου αθλητισμού.

2. Το παιδί μου μπορεί να συγκεντρωθεί και να έχει την προσοχή του ώστε να μάθει από την ομαδική διδασκαλία;

    Πριν από την ηλικία των 5 ετών, τα παιδιά τείνουν να έχουν μικρό χρονικό διάστημα προσοχής και να μαθαίνουν καλύτερα όταν μπορούν να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν και να αντιγράψουν άλλους.

3. Ποια είναι η ιδιοσυγκρασία του παιδιού μου;

    Του αρέσει να είναι μέλος μιας ομάδας; Ή είναι πιο άνετα μόνος; Υπάρχουν τόσα πολλά αθλήματα για να διαλέξετε - ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, καράτε, στίβο και κολύμπι - που υπάρχει κάτι για όλους.

 4. Το παιδί μου ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό;

    Η επιθυμία να παίξει ένα άθλημα πρέπει να είναι κίνητρο για το παιδί σας. Για να μάθετε τι μπορεί να αρέσει στο παιδί σας, δοκιμάστε το σε διαφορετικά αθλήματα παρακολουθώντας μια ποικιλία παιχνιδιών και δραστηριοτήτων. Μάθετε επίσης για ποια αθλήματα ενδιαφέρονται οι φίλοι του.

5. Είστε έτοιμοι;

    Τα οργανωμένα αθλήματα μπορεί να είναι δαπανηρά και χρονοβόρα. Βεβαιωθείτε ότι είστε άνετοι να αφιερώσετε τα χρήματα και τις ώρες σας σε εβδομαδιαίες προπονήσεις και παιχνίδια.

    Παρόλο που πρέπει να μοιράζεστε τα ενδιαφέροντά σας με τα παιδιά σας, δεν είναι καλή ιδέα να τα αναγκάσετε να συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα μόνο και μόνο επειδή είναι αυτό που θέλετε. Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει. Δεν έχει νόημα να εξαναγκάζονται τα παιδιά να είναι σε ένα άθλημα εάν δεν διασκεδάζουν. 

    Υπάρχουν επίσης μερικά παιδιά που μπορεί να μην ενδιαφέρονται για ομαδικά αθλήματα, αλλά μπορούν ακόμα να διατηρήσουν τη φόρμα τους συμμετέχοντας σε άλλες δραστηριότητες που δεν τονίζουν τον ανταγωνισμό ή την ομάδα. Θυμηθείτε, τα παιδιά πρέπει να είναι σωματικά ενεργά για τουλάχιστον 60 λεπτά την ημέρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια