Ad Code

7 οφέλη των ομαδικών σπορ για τα παιδιά

   Τα ομαδικά σπορ όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και πολλά ακόμα κάνουν πολλά περισσότερα από το απλά να κρατούν τα παιδιά σε μια καλή φυσική κατάσταση. Διδάσκοντας το παιδί υγιεινές συνήθειες και κρατώντας τα κοντά στον αθλητισμό, τα ομαδικά σπορ μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά εκτός από σωματικά, ταυτόχρονα, ψυχικά και συναισθηματικά. 

1. Σωματική υγεία

Με την παιδική παχυσαρκία να καλπάζει, τα ομαδικά σπορ μέσω της συστηματικής άθλησης βοηθούν τα παιδιά στο να κάψουν περιττές θερμίδες, στην οστική τους πυκνότητα, δύναμη και μυική αντοχή ενώ τους διδάσκουν από μικρή ηλικία και τα τοποθετούν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

2.''Εμείς'' και όχι ''Εγώ''

Τα ομαδικά αθλήματα εκτός από τις ηγετικές ικανότητες κάποιων παιδιών, διδάσκουν και την ομαδικότητα. Μαθαίνοντας να δουλεύουν μαζί με άλλους για έναν κοινό στόχο και σκοπό, ακόμα και με άτομα που δεν τα πάνε τόσο καλά,  τα παιδιά, μαθαίνουν την φιλία αλλά και την ενσυναίσθηση. Τα ομαδικά σπορ τα κάνουν συμπαίχτες και ομάδα με παιδιά από όλη την πόλη και την γύρω περιοχή και έτσι τα παιδιά μαθαίνουν και γνωρίζουν νέα άτομα και συμπεριφορές άγνωστες προς αυτούς. 

3. Σεβασμός

Δεν παίρνει πολύ καιρό από την ένταξη τους στην ομάδα μέχρι τα παιδιά να μάθουν να ακούν τον προπονητή αλλά και τους συμπαίχτες τους., αλλά κυρίως να τους σέβονται. Όντας μέλος μιας ομάδας τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται από τον καλύτερο μέχρι και τον όχι και τόσο καλό συμπαίχτη τους μέσα και έξω από το γήπεδο. 

4. Διαχείριση του χρόνου. 

Τα παιδιά από την ένταξη στασπορ και  όσο μεγαλώνουν μαθαίνουν να ισορροπούν τον χρόνο μεταξύ ομάδας, φίλων και οικογένειας. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για αυτά ειδικά μετά από μια ηλικία και πέρα. Τα παιδιά που ασχολούνται με σπορ μαθαίνουν να έχουν σε μια ισορροπία όλα αυτά και ταυτόχρονα χρόνο για τον εαυτό τους και ξεκούραση.

5. ''10'' Εντός και εκτός γηπέδου.

Ιδίως για τα παιδιά που τους αρέσει το διάβασμα τα σπορ είναι ένας τρόπος εκτόνωσης και αποφόρτισης. Τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Άσπεν στην Αμερική έχουν έως και 40% καλύτερη απόδοση στο σχολείο. 

6. Εκτόνωση από το άγχος. 

Τα σπορ βοηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα παιδιά να εκτονωθούν από το καθημερινό άγχος και την πίεση από το σχολείο, γονείς, φίλους και λοιπά. Κάνοντας φίλους και μιλώντας με τον προπονητή για θέματα που τους απασχολούν τα παιδιά νιώθουν καλύτερα και διώχνουν το άγχος και την πίεση της στιγμής.

7. Η νίκη δεν είναι το παν.

Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη όπως και οι αποφάσεις του διαιτητή πολλές φορές. Οι αθλητές όμως πρέπει και μαθαίνουν να ελέγχουν την απογοήτευση από τέτοιες στιγμές στην ζωή τους από μικρή ηλικία. Η ομάδα δεν γίνεται να κερδίζει πάντα, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι πως η κάθε ήττα μπορεί να τους διδάξει πολλά πράγματα, να τους κάνει καλύτερους και επίσης να τους μάθει να μην τα παρατούν ποτέ. 


Y.Γ. Νιώστε ελεύθεροι στα σχόλια να γράψετε περισσότερα θετικά στοιχεία και οφέλη του ομαδικού αθλητισμού για τα παιδιά.

Υ.Γ 2: Σε επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε ξεχωριστά για τα οφέλη των ατομικών αθλημάτων. 


Πηγή: www.activekids.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια