Ad Code

Megan Rapinoe | Η ηρωίδα που χρειάζεται το ποδόσφαιρο

    Ο αθλητισμός θεωρείται απόδραση από την καθημερινή ζωή για μερικούς ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας. Για όλα τα ζητήματα που υπάρχουν, ο αθλητισμός τα ενισχύει, και όταν οι αθλητές προσπαθούν να μιλήσουν για αυτά τα θέματα, συχνά τους λένε να «μείνουν στο άθλημα τους», επειδή υποτίθεται ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος τους. Στην πραγματικότητα, οι αθλητές θα έπρεπε να μιλούν για αυτά τα ζητήματα και να προσπαθούν να επιβάλουν αλλαγές, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομιλία της Megan Rapinoe στα βραβεία FIFA's Best το 2019, ήταν τόσο σημαντική.

    Η Megan Rapinoe έκλεψε το σόου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το καλοκαίρι του 2019, κερδίζοντας την χρυσή μπάλα και το χρυσό παπούτσι της διοργάνωσης, καθώς και οδηγώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες στην κατάκτηση του τροπαίου. Τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, η Rapinoe συνεχίζει να είναι ο φάρος του ίδιου του γυναικείου ποδοσφαίρου, συμβάλλοντας σε κινήσεις για ίση αμοιβή, θέματα LGBT και πολλά άλλα. Η ομιλία της, αφού κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναίκας παίχτριας της Χρονιάς της FIFA, χρησίμευσε ως υπενθύμιση των ρόλων που πρέπει να διαδραματίσουν οι αθλητές.

    Η ομιλία αυτή αντανακλούσε τις ιστορίες που την ενέπνευσαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ονομάζοντας τους Raheem Sterling και Kalidou Koulibaly για τις προσπάθειές τους στην καταπολέμηση του ρατσισμού που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν. Αναφέρθηκε επίσης στον μέσο της Μινεσότα Γιουνάιτεντ Κόλιν Μάρτιν, ο οποίος βγήκε και είπε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος τον Ιούνιο του 2018. Η Rapinoe ανέφερε ακόμα την ιστορία της Sahar Khodayari, μιας ιρανικής καταγωγής γυναίκας που συνελήφθη επειδή προσπάθησε να εισέλθει σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ιράν. Η ιστορία της Khodayari κέρδισε παγκοσμίως την προσοχή του κόσμου πριν πεθάνει δυστυχώς στις αρχές Σεπτεμβρίου, τυλίγοντας τον εαυτό της στις φλόγες.

    Η Rapinoe συνέχισε να λέει ότι ενώ αυτές οι ιστορίες την ενέπνευσαν, ταυτόχρονα την αναστάτωσαν και κάλεσε ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα να έρθει μαζί της για να ξεκινήσει η αλλαγή.

    «Αυτό που πιστεύω ότι θα μπορούσε να εμπνεύσει περισσότερο, θα ήταν αν όλοι εκτός από τον Raheem Sterling και τον [Kalidou] Koulibaly, ήταν τόσο εξοργισμένοι για τον ρατσισμό. Αν όλοι ήταν τόσο εξοργισμένοι για την ομοφοβία όσο τα μέλη του LGBT. Εάν ο καθένας ήταν εξοργισμένος για την ίση αμοιβή, ή την έλλειψη αυτής, ή την έλλειψη επένδυσης στο γυναικείο ποδόσφαιρο εκτός από τις γυναίκες. Αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση για μένα. "

    Συνέχισε να επισημαίνει την «απίστευτη ευκαιρία» που έχουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με την επιτυχία, την διασημότητα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους. «Δανείστε την πλατφόρμα σας σε άλλα άτομα, ξεσηκώστε άλλα άτομα, μοιραστείτε την επιτυχία σας».

    Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο άθλημα, το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να δημιουργήσει μια παγκόσμια αλλαγή και έτσι, προκαλεί και παρακαλεί ταυτόχρονα τους παίκτες να σταθούν δίπλα σε όσους το χρειάζονται και να βοηθήσουν όσους ανθρώπους είναι κάτω. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι παίκτες έχουν την δυνατότητα για να κάνουν τη διαφορά και να καταπολεμήσουν τον ρατσισμό, την ομοφοβία, το σεξισμό και πολλά άλλα. Είναι τόσο σημαντικό για τους παίκτες να είναι σύμμαχοι και να δείξουν την υποστήριξή τους, ενώ οι φωνές αυτών που δημιουργούν διακρίσεις ενισχύονται. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα άθλημα θα μπορεί να το απολαύσει ο καθένας, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί έως ότου όλοι συμμαχήσουν για να καταπολεμήσουν αυτά τα ζητήματα.

    Η Megan Rapinoe έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα καθ 'όλη τη διάρκεια του 2019 και 2020, τόσο για την ικανότητά της μέσα, όσο και για την δραστηριότητα της εκτός γηπέδου και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι όλοι οι παίκτες, άνδρες και τις γυναίκες, θα αποδεχτούν την πρόκλησή της και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια