Ad Code

Kobe Bryant | Οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ

    Υπάρχουν πάρα πολλές λέξεις για να περιγράψουν τον σούπερ σταρ του NBA Kobe Bryant. Ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς έφυγε από την ζωή στις 26 Ιανουαρίου του 2020 μαζί με την κόρη του Gianna, η οποία ήταν 13 ετών.

    Ο Kobe, είχε και θα εξακολουθεί να έχει αντίκτυπο σε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού. Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1958. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε ηλικία τριών ετών και μεγάλωσε ως οπαδός των Λος Άντζελες Λέικερς. Ο 18-φορές All-Star έγινε ντράφτ στο ΝΒΑ κατευθείαν από το γυμνάσιο. Είχε το προνόμιο να παίζει σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα.

    O Bryant γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια, αλλά σε ηλικία έξι ετών μετακόμισε στην Ιταλία αφού ο πατέρας του αποσύρθηκε από το ΝΒΑ. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Ριέτι της Ιταλίας όπου συνέχισε να παίζει επαγγελματικό μπάσκετ σε χαμηλότερο επίπεδο. Μετά από δύο χρόνια, η οικογένειά του αποφάσισε να μετακομίσει στο Ρέτζιο Καλαβρία και στη συνέχεια στην Πιστόια και Ρέτζιο Εμίλια. Ο Kobe εξοικειώθηκε με τον ιταλικό τρόπο ζωής και έμαθε να μιλά ιταλικά.

    Του άρεσε πολύ η Ρέτζιο Εμίλια και η πόλη που μεγάλωσε. Ένα αγαπημένο μέρος όπου δημιουργήθηκαν οι καλύτερες αναμνήσεις του ως παιδί. Σε νεαρή ηλικία, ο Kobe έμαθε να παίζει ποδόσφαιρο και έγινε η ένθερμος υποστηρικτής της Μίλαν.

    Η ζωή του Kobe ως αθλητή ήταν κάτι περισσότερο από επιτυχημένη. Κέρδισε πέντε πρωταθλήματα με τους LA Lakers, ήταν 18-φορές All-Star, 15-φορές μέλος της All-NBA Team, 12 φορές μέλος της All-Defensive Team, το 2008 MVP του ΝΒΑ και 2 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης με την Εθνική του ομάδα.

    Ενώ ο Kobe είχε επιτύχει πολλά επιτεύγματα, η νύχτα των 81 πόντων εναντίον των Τορόντο Ράπτορς ήταν μια από τις πιο μαγικές στιγμές τις καριέρας του. Με αυτήν την εμφάνιση του έγινε ο δεύτερος στην λίστα με τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι, πίσω από το παιχνίδι 100 πόντων του Wilt Chamberlain το 1962. Όσοι παρακολούθησαν το επίτευγμα αυτό του Kobe ήταν μια εμπειρία ζωής.

    Ο Kobe είναι επάξια ένας από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξαν ποτέ μπάσκετ. Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα του ήταν να φορέσει το μωβ και το λευκό με υπερηφάνεια, σεβασμό και τιμή. Πολλοί σπουδαίοι παίκτες έπαιξαν για τους Lakers, όπως ο Magic Johnson και ο Kareem Abdul-Jabar. Ο Bryant ακολούθησε το μονοπάτι μερικών από αυτούς τους υπέροχους παίκτες και άφησε το δικό του ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία της ομάδας. 

    Έδειξε σε όλον τον κόσμο τι σημαίνει σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα. Ήταν ένας άνθρωπος που αγάπησε το άθλημα όσο τίποτα και το υπηρέτησε σαν κύριος μέχρι το τέλος της θρυλικής του καριέρας. Πάντα υποστήριζε τους συμπαίκτες του και αποτέλεσε ορόσημο για πολλούς από αυτούς.

    Λίγο πριν τον θάνατο του, ο Lebron James πέρασε τον Kobe και έγινε ο τρίτος  σκόρερ του ΝΒΑ όλων των εποχών.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι έστω σε κάποια σύγκριση με τον Kobe Bryant », είπε ο Lebron James. «Ένας από τους καλύτερους παίκτες μπάσκετ όλων των εποχών, ένας από τους καλύτερους των Lakers όλων των εποχών. «Ο τύπος έχει δύο φανέλες κρεμασμένες στο Staples Center. Είναι απλώς τρελό».

    Ο Bryant έγραψε στο Twitter, «Συνεχίζουμε  να προχωράμε το παιχνίδι. Σέβομαι πολύ τον αδερφό μου."

    Όλοι στο άθλημα του μπάσκετ ήταν σαν αδέρφια με τον Kobe. Πάντα σεβόταν τους συμπαίκτες του και τους αντιπάλους του, και πάντα προσπαθούσε να τους κάνει όλους καλύτερους.

    Ο Kobe είναι ακόμα μαζί μας. Ανεξάρτητα από το που πηγαίνουμε ή όπου κι αν είμαστε, οι αναμνήσεις είναι αυτές που θα έχουμε πάντα μαζί μας, καθώς αυτές δεν πεθαίνουν ποτέ. Οι πιο ευχάριστες στιγμές μας είναι αυτές που βρίσκονται βαθιά μέσα στο μυαλό μας και είναι αυτές που θα μας κάνουν να εκτιμούμε πάντα έναν από τους καλύτερους παίκτες μπάσκετ όλων των εποχών.

    Δεν χρειάζεται να είσαι μπασκετόφιλος για να σου αρέσει ο Kobe. Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με ένα χάρισμα, έχουν κάτι διαφορετικό. Ξεπερνούν συμπάθειες και αντιπάθειες. Ενώνουν τον κόσμο και τον κάνουν, έστω προσωρινά να ξεχνάει τα προβλήματα του και τον μαγεύουν. Αυτή είναι και η διαφορά ενός θρύλου από έναν απλά ταλαντούχο άνθρωπο. Ο Kobe είναι ένας θρύλος του αθλητισμού. Ένας άνθρωπος που ενέπνευσε δεκάδες χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Και οι ΘΡΥΛΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!

    Kobe, σε ευχαριστώ όχι μόνο επειδή έκανες το παιχνίδι πολύ καλύτερο για να το παρακολουθεί κάποιος, αλλά το πιο σημαντικό είναι γιατί έδειξες τι αποδίδει  πραγματικά η σκληρή δουλειά και ότι κανείς δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάει. Έδειξες τι σημαίνει να συνεχίζεις να προσπαθείς μέχρι να φτάσεις στον στόχο σου.

Καλό Παράδεισο και στους εννέα επιβαίνοντες του ελικοπτέρου.

Νίκος Βράντσης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια