Ad Code

Η Κατερίνα Καραλή μας παρουσιάζει την τέχνη του freestyle football

    Το freestyle football είναι ένα άθλημα στο οποίο συνδυάζεις κόλπα με την μπάλα και άθληση, χρησιμοποιώντας όλα τα μέρη του σώματος. Πρωτοεμφανίστηκε σε κάποιες διαφημίσεις γνωστής εταιρίας αθλητικών ειδών περίπου το 2000, όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές έκαναν απλά κόλπα με την μπάλα. Το πρώτο freestyle video όμως κυκλοφόρησε από το Soufiane Touzani το έτος 2002, o οποίος έφερε τη νέα γενιά στο freestyle και αποτέλεσε έμπνευση για πάρα πολλούς μετέπειτα. 

    Το freestyle football και το ποδόσφαιρο έχουν πολύ σημαντικές διαφορές, μιας και το πρώτο είναι ένα άθλημα στο οποίο ο στόχος δεν είναι το γκολ, αλλά η παρουσίαση μιας σειράς από κόλπα ώστε να φανεί όμορφο το αποτέλεσμα. Στο freestyle football, επιπλέον, ο κάθε παίχτης επιλέγει πόσες ώρες θα προπονηθεί, με ποιο τρόπο και που θα επικεντρώσει την εξάσκησή του. Τέλος, το αποτέλεσμα σε έναν αγώνα freestyle είναι θέμα υποκειμενικό, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, καθώς ο νικητής επιλέγεται από 3 ή περισσότερους κριτές.

    Στο εξωτερικό και ιδιαίτερα σε χώρες όπως Πολωνία, Ιαπωνία, Ρωσία, Γαλλία, Βραζιλία, Αγγλία και πολλές ακόμη είναι αρκετά διαδεδομένο, διοργανώνονται διαγωνισμοί και events και πολλοί αθλητές ασχολούνται επαγγελματικά. Στη χώρα μας ο αριθμό των freestylers είναι αρκετά μικρός σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες και αυτό συμβαίνει διότι το άθλημα δεν έχει προβληθεί αρκετά από τα  ΜΜΕ ώστε να το γνωρίσει ο κόσμος. 

   Πολλές ακόμα πληροφορίες για το freestyle football μπορείτε να δείτε στο site του πανελλήνιου συλλόγου www.freestylefootball.gr/


Κατερίνα Καραλή, αθλήτρια freestyle 


Δείτε την Κατερίνα εν δράση και κάντε follow στον λογαριασμό της στο instagram για ανάλογα βίντεο της Ελληνίδας αθλήτριας freestyle football στο μέλλον!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια