Ad Code

Γνωρίστε την ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΕΚ Καβάλας

H ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΕΚ Καβάλας είναι μια από τις πιο οργανωμένες και καλό φτιαγμένες ακαδημίες ποδοσφαίρου στην χώρα μας. Ιδρύθηκε το 1928 από πρόσφυγες που ήρθαν από Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη. Μετρά 150 νεαρούς αθλητές σε 9 αγωνιστικά τμήματα και απασχολεί 7 πιστοποιημένους προπονητές με πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Άμεσος στόχος του συλλόγου και η ανάπτυξη ξεχωριστού τμήματος γυναικείου ποδοσφαίρου για νεαρές ηλικίες.

Στόχος τους, η συστηματική πρότυπη εκπαίδευση του ποδοσφαίρου μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου και άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση, στοχεύοντας στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά παικτών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές, φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου επιθετικού και θεαματικού ποδοσφαίρου.

 Ενώ όραμα τους, η διαμόρφωση χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών καθώς και δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Λίγα λόγια για τις αρχές και την φιλοσοφία της ακαδημίας

«Η Ακαδημία δεν είναι μια απλή συνάθροιση ατόμων, αλλά αποτελεί μια οντότητα που λειτουργεί αποτελεσματικά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και ακολουθώντας ορισμένες αρχές.

Aυτό, που ξεχωρίζει την Ακαδημία είναι ότι όλα τα μέλη της μοιράζονται ορισμένους κανόνες, που οδηγούν σε συγκεκριμένο σκοπό, υπάρχουν κοινοί στόχοι, ενιαίος τρόπος αλληλεπίδρασης των παιδιών, ενιαία μορφή επικοινωνίας, αλληλεξάρτηση στις προσωπικές σχέσεις και στις αθλητικές δραστηριότητες.

Φιλοσοφία και σκοπός της Ακαδημίας είναι, η μέσω της σκληρής και μεθοδικής άθλησης, διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο πολιτισμός της άθλησης.

Θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και έτσι προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις στα παιδιά της Ακαδημίας για σωστό Αθλητισμό, για τη σωστή σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική τους καλλιέργεια, με την καθοδήγηση ενός επιτελείου επιλεγμένων προπονητών.»

Ποιος είναι ο ρόλος του γονέα σύμφωνα με την ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΕΚ Καβάλας;

Ο ρόλος του Γονέα είναι εξ’ ίσου σημαντικός όσο και του Προπονητή . Ο ρόλος του, κατά τη δική μας αντίληψη, δεν περιορίζεται στην απλή μεταφορά του παιδιού από το σπίτι στον χώρο προπόνησης. Η ψυχολογική στήριξη, η επίδειξη σωστού προτύπου και η εν γένει υγιής φίλαθλη συμπεριφορά αποτελούν τη βάση για την επιτυχία ή την αποτυχία της προσπάθειας του παιδιού.

 Ως εκ τούτου, τα παρακάτω σημεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

 1. Να υπάρχει Σεβασμός και Ειλικρινής Συνεργασία με τους προπονητές της Ακαδημίας.

 2. Να υπάρχει Εμπιστοσύνη και Καλή Διάθεση. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν να Σέβονται και να Συνεργάζονται.

 3. Να προσκομίζεται το Πιστοποιητικό Υγείας.

 4. Να υπάρχει Χρονική συνέπεια κατά την άφιξη στην προπόνηση ή αγώνα. Ακόμη και το “ακαδημαϊκό 5λεπτο” καθυστέρησης στην προσέλευση του παιδιού στην προπόνηση θα έχει ως επίπτωση ένα ελλιπές ή μοναχικό ζέσταμα για το παιδί και σίγουρα όχι το σωστό που θα έπρεπε να κάνει.

 5. Να υποστηρίζετε όλα τα παιδιά. Η κριτική, ιδίως σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες, δεν βελτιώνει την απόδοση των αθλητών.

 6. Βοηθήστε το παιδί σας να κατανοήσει ότι συμβάλλει στην απόδοση της Ομάδας.

 7. Εστιάστε στην τελειοποίηση των δεξιοτήτων και την απόλαυση του παιχνιδιού και όχι μόνο στην νίκη.

 8. Αποφύγετε υλικές ανταμοιβές προς το παιδί. Η ανταμοιβή του είναι η διασκέδαση του παιχνιδιού!

 9. Να παρακολουθείτε συστηματικά τους αγώνες και να Επευφημείτε την Ομάδα.

 10. Αποφύγετε την αρνητική κριτική των αντιπάλων. Να είστε θετικοί προς όλους τους παίκτες. Εσείς, ως το σημαντικότερο πρότυπο στη ζωή του παιδιού σας, θα πρέπει να αποφεύγετε κάθε επίδραση ως αρνητικό πρότυπο στη Ζωή του, καθώς είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα μιμηθεί πολλά από αυτά που βλέπει σε σας.

 11. Στους αγώνες, Σεβαστείτε τους Διαιτητές. Ενδεχομένως να κάνουν λάθη, αλλά κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

 12. Αποφύγετε το “κοουτσάρισμα” του παιδιού σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα. Είναι αναγκαίο για την αρμονική συνεργασία μας, να κατανοήσετε την διαφορά μεταξύ των ρόλων του Προπονητή και του Γονέα.

 13. Ο Προπονητής είναι Φίλος και Παιδαγωγός του παιδιού. Η προπόνηση είναι η δουλειά του και σίγουρα είναι ο ειδικότερος για να χειριστεί θέματα της αρμοδιότητας του. Κάθε απορία, σχόλιο ή παρατήρησή σας είναι ευπρόσδεκτη, όχι όμως κατά την διάρκεια της προπόνησης. Χωρίς τη δική σας βοήθεια, οι ρυθμοί προόδου θα είναι σαφώς χαμηλότεροι και κυρίως, η ικανοποίηση του παιδιού θα είναι περιορισμένη.



Ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας;

 1. Αφοσίωση στις αρχές της αγωνιστικής φιλοσοφίας παιχνιδιού στις οποίες οι

ποδοσφαιριστές εκπαιδεύονται.

2. Απαιτείται η ανάδειξη του ατομικού τους ταλέντου, όμως στα πλαίσια της λειτουργίας

της ομάδας.

3. Θέλουμε να είμαστε νικητές, αλλά θα πρέπει να διδασκόμαστε και από την ήττα. Η

τελική νίκη θα πρέπει να είναι η μελλοντική καταξίωση του ποδοσφαιριστή στην

επαγγελματική του σταδιοδρομία.

4. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να διδάσκει με τις νίκες του, αλλά και να διδάσκεται από τις

ήττες του.

5. Σεβασμός στον υγιή συναγωνισμό (Άμιλλα και Fair Play συμπεριφορά).

6. Σεβασμός στο συμπαίκτη και στον αντίπαλο.

7. Σεβασμός και αποδοχή στις αποφάσεις των διαιτητών.

8. Ο ποδοσφαιριστής οφείλει να διαβάζει το παιχνίδι με το δικό του βλέμμα, αλλά και με το

βλέμμα του συμπαίκτη του και του αντιπάλου του.

9. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να προστατέψουν την ομάδα από τις επιπτώσεις που

επιφέρουν οι αδικαιολόγητες κίτρινες και κόκκινες κάρτες, τα αβίαστα λάθη, τα άσκοπα

φάουλ και εν γένει η οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Τσιμτσιρή Κωνσταντίνο, υπεύθυνο τμημάτων υποδομής του συλλόγου για την αποστολή και παρουσίαση του υλικού αυτού. 

Πολλά περισσότερα μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: aek-kavalas.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια