Ad Code

Ποιό είναι το πρώτο άθλημα που παίχτηκε ποτέ;;;;

Η ιστορία των σπορ!!!

  Τα περισσότερα σπορ σήμερα έχουν αναπτύξει την κανονική και σημερινή τους μορφή από τον 19ο και 20ο αιώνα, ωστόσο πολλά από αυτά έχουν τις ρίζες τους πολύ πιο πίσω, από τα αρχαία χρόνια..

  Ποιό είναι το πρώτο άθλημα που παίχτηκε όμως;;;


 Αν και είναι απίθανο να γνωρίζουμε σίγουρα, θεωρείτε από πολλούς πως η πάλη και η πυγμαχία είναι τα πρώτα αθλήματα που έγιναν ποτε. Υπάρχουν πολλές γραπτές αναφορές σε αυτό όπως επίσης και αγγεία με ζωγραφίες αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα. Επίσης, το τρέξιμο, με ή χωρίς άνθρωπο στην πλάτη ήταν επίσης από τα πρώτα αθλήματα.

  Διαγωνισμοί που εμπεριείχαν επίσης το να πετάξεις ή να κλωτσήσεις ή να χτυπήσεις ένα αντικείμενο, όπως επίσης και το κυνήγι (με τόξο ή αλλο αντικείμενο στο χέρι) θεωρείτε σχεδόν σίγουρο πως είχε παιχτεί στα αρχαία χρόνια. 

  Υπήρχαν επίσης πολλά σπορ που αναπτύχθηκαν σαν διαγωνισμοί, από κάποιο μέσο μεταφοράς, όπως η ιππασία, η κωπηλασία, καθώς και από στρατιωτικές εκπαιδεύσεις όπως η τοξοβολία.

  Στους πρώτους καταγεγραμμένους Ολυμπιακούς αγώνες το 760 π.Χ. υπήρχε μόνο ένα αγώνισμα. Ο αγώνας δρόμου. Σε αγώνες μετά από αυτούς μπήκαν και άλλα αγωνίσματα όπως η πάλη, η πυγμαχία, ιπποδρομίες, δισκοβολία, δόρυ (ακόντιο) και άλμα εις μήκος. 

  Το πιο δημοφιλές σπορ σήμερα σε όλον το κόσμο είναι το ποδόσφαιρο.Το άθλημα αυτό έχεις τις ρίζες του στην αρχαία Κίνα ενώ αναφορές του υπάρχουν και στην αρχαία Ελλάδα. 
  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια