Ad Code

Το ''24αρι'' στο μπάσκετ


   22 Απριλίου του 1954, και οι ιδιοκτήτες των ομάσων του NBA έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Το χαμηλό σκορ, οι λίγες επιθέσεις και το κακό επίπεδο των αγώνων σκότωνε το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες απλά ήθελαν να πάρουν το προβάδισμα και απλά να κρατούν την μπάλα μέχρι να λήξει ο χρόνος. Αποκορύφωμα ο αγώνας μεταξύ των Fort Wayne Pistons και Minneapolis Lakers. Άγώνας που έληξε 19-18 και αποτελεί το χαμηλότερο σκορ στην ιστορία του NBA.
 Στις 30 Οκτωβρίου του 1954 σε έναν αγώνα ανάμεσα στους Ρότσεστερ Ρόγιαλς (σημερινούς Σακραμέντο Κινγκς) και τους Μπόστον Σέλτικς, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το ρολόι των 24 δευτερολέπτων.
 Ο  πρόεδρος των Σίρακιουζ Νάσιοναλς (οι σημερινοί Φιλαδέλφια 76ers) Μπιαζόν,  είχε μελετήσει πολλούς αγώνες μπάσκετ, από τότε που αγόρασε την ομάδα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, σε κάθε αγώνα θα έπρεπε να γίνονται 120 σουτ, 60 από κάθε ομάδα. Ο κάθε αγώνας διαρκούσε 48 λεπτά, δηλαδή 2.880 δευτερόλεπτα. Διαίρεσε λοιπόν τα 2.880 δευτερόλεπτα δια των 120 σουτ κι έβγαλε τον μαγικό αριθμό 24. Μια απόφαση που άλλαξε την ιστορία του NBA και γενικά του αθλήματος.  Πολύ έξυπνο!!!

Η αρχική του μορφή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια