Ad Code

Προπόνηση κάνουν οι προπονητές, όχι οι γονείς!



Γονείς, θείοι, παππούδες, γιαγιάδες, κηδεμόνες και φίλοι των παιδιών, η θέση σας στον αγώνα αλλά και στην προπόνηση είναι έξω από το γήπεδο. Συγκεκριμένα στην προπόνηση των παιδιών, σε μια άκρη χωρίς να ενοχλείτε αν αυτό είναι εφικτό ή τελείως εκτός.

Δεν έχετε ρόλο στην προπόνηση και δεν έχετε δικαίωμα ούτε να κρίνετε αλλά ούτε και να δίνεται οδηγίες στα παιδιά. Αυτά είναι δουλειά των προπονητών που είναι εκπαιδευμένοι πάνω στο ζήτημα. Στην τελική αν δεν σας αρέσει η δουλειά που γίνεται στο γήπεδο, μπορείτε απλά να αποχωρήσετε μέχρι να βρείτε την ακαδημία που σας ευχαριστεί.

Είναι άσχημη η εικόνα της άμεσης επέμβασης στην προπόνηση των παιδιών ή των αγώνα. Καταλάβατε το!

Αρχικά για την όλη διαδικασία, καθώς παραβλέπετε τον ή τους προπονητές. Δεύτερον γιατί δημιουργείτε σύγχυση στα παιδιά που απ την μια έχουν τον προπονητή και απ την άλλη την μαμά ή τον μπαμπά να τους φωνάζει. Τρίτον γιατί πολλά παιδιά αντιδρούν και γίνονται παρεξηγήσεις όταν δέχονται παρατηρήσεις από "τρίτους" και φυσικά γιατί και οι υπόλοιποι γονείς αντιδρούν με αποτέλεσμα ένα μικρό η μεγάλο χάος από το πουθενά.

Στο σχολείο ή στα φροντιστήρια είστε στην αίθουσα μαζί με τα παιδιά; Προφανώς και όχι. Έτσι ακριβώς πρέπει να σκέφτεστε και να συμπεριφέρεστε και στο γήπεδο. Πρέπει να σέβεστε τον χώρο, την δουλειά, τους ανθρώπους, το πνεύμα του αθλητισμού και πάνω από όλα τα παιδιά.

Μείνετε στην άκρη, απολαύστε την προπόνηση μαζί με ότι άλλο σας προσφέρει ο εκάστοτε χώρος και αφήστε τα παιδιά ελεύθερα καθώς και τους προπονητές ήσυχους. Έχουν τόσα πολλά να διαχειριστούν σε μια προπόνηση ή τον αγώνα άλλωστε. Ας μην έχουν και εσάς...

Καλή εβδομάδα καλές προπονήσεις και αγώνες στα παιδιά και στους προπονητές τους!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια