Ad Code

Και οι γονείς χρειάζονται ξεκούραση!

 Γονείς που τρέχουν με τα παιδιά τους όλη μέρα. Που δεν έχουν ωράριο και πρόγραμμα δικό τους αλλά ακολουθούν το πρόγραμμα των παιδιών τους. Πιστά και καθημερινά. Είτε είναι καλά είτε όχι. 



Να ξυπνήσουν, να ετοιμάσουν τα παιδιά για το σχολείο και αν είναι μικρά να τα πάνε και να τα φέρουν από εκεί. Τρώνε μαζί και διαβάζουν για την επόμενη ημέρα. Πάνε στο γήπεδο, αλλάζουν γρήγορα ρούχα και παπούτσια και πάνε φροντιστήριο ή ωδείο ή οτιδήποτε άλλη δραστηριότητα έχουν τα παιδιά. Είναι μαζί τους και τα περιμένουν ή πηγαίνουν στο σπίτι ή την δουλειά τους. 

Τα σαββατοκύριακα το σχολείο φεύγει από την μέση αλλά τα υπόλοιπα συνεχίζουν κανονικά. Σε έναν τόσο όμορφο, απαιτητικό, δημιουργικό, εξαντλητικό, με αρκετό κόστος και ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό τους ταξίδι. Ένα ταξίδι όμως, που κάθε γονιός δεν θα άλλαζε με τίποτα άλλο στον κόσμο. 

Γονείς που μιλούν με τους δασκάλους και προνητές των παιδιών για την πορεία τους, για απορίες τους, αλλά και για το μέλλον των παιδιών τους. Γονείς που δείχνουν το ενδιαφέρον τους καθημερινά. 

Δεν σχολιάζουν αρνητικά τα υπόλοιπα παιδιά, δεν ζηλεύουν τα άλλα παιδιά και δεν κατηγορούν τα δικά τους. Η πλειοψηφία των γονέων είναι αυτοί. 

Είναι οι ήρωες πίσω από κάθε παιδί. Είναι αυτοί που πανηγυρίζουν από μέσα τους πιο έντονα από το ίδιο το παιδί σε κάθε γκολ και καλάθι. 

Αυτούς τους γονείς δεν γίνεται να μην τους τιμήσεις με κάθε τρόπο. Να αλλάξεις το πρόγραμμα των αγώνων τα σαββατοκύριακα σε ώρες που μπορούν να δουν τα παιδιά τους. Να τους δίνεις ένα καλό ρεπό στις γιορτές και τις αργίες ώστε να φορτίσουν και αυτοί τις μπαταρίες τους. Να βρουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους και να σχεδιάσουν μαζί με τα παιδιά τους όποια δραστηριότητα ή ταξίδι θέλουν να κάνουν. Να ορίσουν αυτοί το πρόγραμμα των παιδιών τους και κανείς άλλος. 

Οι εορτές και οι διακοπές είναι αυτός ο χρόνος. Ας το σεβαστούμε όλοι...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια