Ad Code

H εμβληματική μορφή της Irene Gonzalez

 Irene Gonzalez. (1909 - 1928)

                                   


Η πρώτη γυναίκα που επίσημα έπαιξε σε αγώνα ποδοσφαίρου ανδρών και η πρώτη γυναίκα που πληρώθηκε για να παίξει ποδόσφαιρο.

 Γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1909 στην Λα Κορούνια της Ισπανίας, 7 χρόνια αφού το ποδόσφαιρο είχε πρωτοεμφανιστεί στην Ισπανική πόλη. Στα 15 της έκανε τα πρώτα της βήματα σε ομάδες ανδρών και έγινε γνωστή όχι μόνο στην περιοχή της, αλλά και σε όλη την Ισπανία. Λίγο αργότερα ίδρυσε και την δική της ποδοσφαιρική ομάδα, την Irene FC. 

 Η δημοφιλία της είχε αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και όλο και περισσότεροι ήταν αυτοί που πήγαιναν στο γήπεδο για να την δουν. Τερματοφύλακας που φώναζε στην άμυνα και βουτούσε θαρραλέα στα πόδια στον αντίπαλων επιθετικών για να μπλοκάρει την μπάλα.

 Τον Οκτώβριο του 1927, και σε ηλικία 18 ετών διαγνώστηκε με φυματίωση και έτσι σταμάτησε πολύ πρόωρα την ποδοσφαιρική της καριέρα για να αντιμετωπίσει την ασθένεια αυτή. Δυστυχώς όμως, λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 9 όλο Απριλίου του 1928, μόλις 19 ετών, η Irene απεβίωσε.

 Μπορεί λίγοι να γνωρίζουν για την Irene, ίσως γιατί ήταν μόλις 19 ετών όταν έφυγε απ' την ζωή, ίσως επειδή ήταν μια γυναίκα σε ένα άθλημα που τότε είχε πρώτο εμφανιστεί στην ζωή των Ισπανών αλλά και του κόσμου. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι πρόκειται για μια φιγούρα εμβληματική για την ιστορία του αθλήματος αλλά και την συμμετοχή των γυναικών σε αυτό...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια