Ad Code

Προπονητής ποδοσφαίρου | Η ρουτίνα της προπόνησης

 Μια προπόνηση για να στηθεί θέλει ώρα και αρκετή οργάνωση από πριν. Η προπόνηση ξεκινά μια συγκεκριμένη ώρα αλλά ο προπονητής πρέπει να είναι στο γήπεδο τουλάχιστον μισή ώρα πριν. Ενώ φεύγει και μια ώρα μετά. 

Πριν την προπόνηση λοιπόν το γήπεδο θα πρέπει να είναι έτοιμο με τις περισσότερες ασκήσεις στημένες και έτοιμες για τους αθλητές. Οι μπάλες φουσκωμένες, ένας γρήγορος έλεγχος στα δίχτυα και στο γήπεδο για τυχόν αντικείμενα ή φθορές. Η προπόνηση ξεκινά. Όποιο και αν είναι το πρόγραμμα και οι καιρικές συνθήκες κάνουμε 1-2 διαλείμματα για νερό και ξεκούραση. Ανάλογα την ηλικία πάντα. Τα παιδιά άλλωστε κουράζονται και ξεκουράζονται γρήγορα. Η προπόνηση τελειώνει. Εδώ είναι ένα κρίσιμο σημείο. Ποτέ μην αφήνετε τους αθλητές να φύγουν χωρίς να μαζέψουν το υλικό και βοηθήσουν στην μεταφορά του.

 Είναι μια απλή αλλά πολύ σημαντική συνήθεια που πρέπει να μείνει στα παιδιά. Μπόνους και ανάλογα το γήπεδο και τον χρόνο σας αφήστε μια - δύο μπάλες για όσους θέλουν να κάτσουν παραπάνω μέχρι να έρθουν οι γονείς τους ή απλά για να δοκιμάσουν οτιδήποτε θέλουν. Ποια είναι η δική σας ρουτίνα?

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια