Ad Code

Ημερίδα | Αθλητικός Τουρισμός και Ναυταθλητισμός

Διεθνής Διαδικτυακή Ημερίδα από την ΑΗΕΡΑ HJ25 Άγιος Ανδρέας - Αχαΐα

 Τετάρτη, 7η Απριλίου 2021 , 18:00 - 20:00


Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, της AHEPA Ελλάς, του International Kiteboarding Association, και του Hellenic Kiteboarding Association.

Ο ναυτικός αθλητισμός ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού και πεδίο διπλωματικών σχέσεων, αλλά και εργαλείο κοινωνικής ευθύνης, αποτελεί το θέμα της διαδικτυακής διεθνούς ημερίδας που διοργανώνει η AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα τη Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, από τις 18:00 έως τις 20:00. Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, της AHEPA Ελλάς, του International Kiteboarding Association και του Hellenic Kiteboarding Association.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη , του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γεώργιου Μαυρωτά, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, του Κυβερνήτη της ΑΗΕΡΑ Ελλάς κ. Κώστα Βαρσάμη και του Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Κλάσης Αετοσανίδας (ΙΚΑ) κ. Σπύρου Κρότση .

Ομιλητές:

• Xiaodong Zhang, Πρόεδρος της Κινεζικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐαςκαι Ολυμπιονίκης

• MircoBabini, Πρόεδρος Παγκόσμιας Κλάσης Αετοσανίδας (ΙΚΑ)

• Τοτός Θεοδοσίου, Επίτιμος Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας και μέλος της Επιτροπής Group D στην Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

• Γεώργιος Ανδρεάδης, Α' Αντιπρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος

• Θεόδωρος Αλεξάς, Παραολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής

• Δρ. Βασίλης Τυρογαλάς, τ. Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Ιστιοπλοΐας

Πέραν από τις δυνατότητες που έχει ο ναυτικός αθλητισμός να αναπτυχθεί ως αυτόνομος τουριστικός πυλώνας, και να αναπτύξει σταθερές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και ξένων χωρών, οι ομιλητές θα μιλήσουν και για τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που έχουν αθλητικές διοργανώσεις όταν ενισχύουν ευπαθείς ομάδες. Καθώς, επίσης, οι αθλητικές επιδόσεις προϋποθέτουν εκπαίδευση, προετοιμασία, ανάπτυξη δεξιοτήτων, και κυρίως αφοσίωση, ο αθλητισμός μπορεί να υποστηρίξει και να συμπληρώσει την εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των παιδιών και των νέων ανθρώπων.

Τέλος ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως ένα εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και οικονομικής ανάπτυξης και να αλλάξει τον Κόσμο έχοντας τη δύναμη «να εμπνεύσει, να ενώσει τον κόσμο με έναν τρόπο που ελάχιστα άλλα πράγματα μπορούν, να μιλήσει στους νέους σε μια γλώσσα που καταλαβαίνουν, να δημιουργήσει ελπίδα…»όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε και ο Nelson Mandela, ο πρώτος έγχρωμος Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Δημήτριος Χαρ. Μουτούσης, Πρόεδρος ΑΗΕΡΑ HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα. Περισσότερα εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια