Ad Code

Πως ο Τούχελ μεταμόρφωσε την Τσέλσι


 

Όταν ο Τόμας Τούχελ έφτασε στην Τσέλσι στις 26 Ιανουαρίου, ανέλαβε έναν σύλλογο που δεν είχε καμία κατεύθυνση, έχοντας χάσει 5 από τους 8 τελευταίους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ υπό τον Φράνκ Λάμπαρντ και όντας 10η στην βαθμολογία, η γενική αντίληψη ήταν ότι αυτή η σεζόν είχε ήδη διαγραφεί.

Κανείς δεν περίμενε ότι ο Γερμανός τεχνικός θα είχε τόσο άμεσα αποτελέσματα, η επιρροή του ήταν εμφανής από το πρώτο του παιχνίδι εναντίον των Wolves, έχοντας κάνει μόλις με μια προπόνηση με την ομάδα.

Παρ 'όλα αυτά, η Τσέλσι του Τούχελ έμοιαζε πολύ διαφορετική από την Τσέλσι του Λαμπάρντ, κυριάρχησε στο παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος με κατοχή 79% δεν σταμάτησε να πιέζει, παρ' όλα αυτά δεν κατάφερε και να σκοράρει με το παιχνίδι να λήγει με 0-0.

Στα 11 παιχνίδια που έχει επιβλέψει ο Τούχελ έκτοτε, η Τσέλσι παρέμεινε αήττητη σε όλους τους αγώνες και δέχθηκε μόνο 2 γκολ, ένα από τα οποία ήταν αυτογκόλ!

Πως όμως κατάφερε ο Τούχελ να φτάσει την Τσέλσι στην 4η θέση της βαθμολογίας στην Αγγλία και ένα βήμα από τους 8 στο Τσάμπιονς λιγκ; Το πρώτο βήμα που έκανε, ήταν να ενισχύσει την προηγούμενη εύθραυστη άμυνα της ομάδας, αλλάζοντας από 4-3-3 στο 3-5-2, με περισσότερους παίχτες στο κέντρο και δίνοντας στην ομάδα ένα σταθερό σχήμα όταν είναι χωρίς τη μπάλα. 

Ακόμα, οι παίκτες που είχαν προηγουμένως καταδικαστεί ή διαγραφεί ως όχι αρκετά καλοί για να παίξουν για την Τσέλσι, τώρα είναι στα καλύτερα τους. Οι Rüdiger, Andreas Christensen, Marcos Alonso, Callum Hudson-Odoi είναι παραδείγματα εκείνων που έχουν ευνοηθεί από την αλλαγή του προπονητή.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Τσέλσι δεν δέχεται εύκολα γκολ είναι το αγριεμένο στυλ πίεσης που έχει εισάγει ο Τούχελ. Μόλις χαθεί η μπάλα, κάθε παίκτης γύρω από αυτήν κάνει ό, τι μπορεί για να το κερδίσει ξανά. Η ιδέα είναι να σταματήσει η αντεπίθεση ακόμα και στο να δημιουργηθεί μια ευκαιρία, πόσο μάλλον μια τελική προς την εστία της ομάδας.

Στα 11 παιχνίδια κάτω από τις οδηγίες του Τούχελ, η Τσέλσι έχει επιτρέψει 20 σουτ στο τέρμα της με μόνο 1 από αυτά τα σουτ να οδηγούν σε γκολ, έχοντας παίξει εναντίον αντιπάλων όπως η Τότεναμ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ, οι οποίες δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Προχωρώντας, η Τσέλσι του Τούχελ έχει κατακτήσει την τέχνη της κυριαρχίας, έχοντας κερδίσει τη μάχη κατοχής σε όλα, εκτός από ένα από τα 11 της παιχνίδια, η νίκη εναντίον της Λίβερπουλ είναι η μόνη εξαίρεση. Από τα παιχνίδια στα οποία είχαν την κατοχή της μπάλας, μόνο εναντίον της Τότεναμ, της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν λιγότερο από 60%.

Το μειονέκτημα της Τσέλσι του Τούχελ είναι καθαρά το επιθετικό της κομμάτι, με την ομάδα να έχει δυσκολία στο γκολ, καθώς, έχει σημειώσει 13 γκολ στα 11 τελευταία παιχνίδια, και μόλις σε 3 εναντίον των Μπέρνλι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ πέτυχε πάνω από ένα γκολ.

Δεν φαίνεται να τους απασχολεί 'όμως, προς το παρόν, οι περισσότεροι από τους οπαδούς είναι  χαρούμενοι που βλέπουν την Τσέλσι να έχει γίνει και πάλι μια ανταγωνιστική ομάδα, το συναίσθημα που έλειπε από το Stamford Bridge προτού έρθει ο Τόμας Τούχελ.

Ο Γερμανός μοιάζει με κάποιον που ξέρει ακριβώς τι κάνει, τι θέλει να πετύχει με την Τσέλσι και πώς σκοπεύει να το κάνει. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια