Ad Code

ΕΑΚΕ: Περίπατος διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» σε ακαδημίες και παιδικό αθλητισμό

 


Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο «λουκέτο» στις ακαδημίες και τον παιδικό αθλητισμό διοργανώνει την προσεχή Πέμπτη, ανήμερα της Εθνικής επετείου, η Ένωση Αθλητικών Κέντρων Ελλάδας (ΕΑΚΕ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συμπάσχοντας και συμφωνώντας απόλυτα με τους συναδέλφους μας στον Βόλο που αποφάσισαν να διοργανώσουν περίπατο διαμαρτυρίας, ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 25 Μαρτίου 12:00-14:00 θα πραγματοποιήσουμε αντίστοιχο περίπατο διαμαρτυρίας στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Καλούμε όλους τους αθλητικούς συλλόγους ανεξαρτήτως αθλήματος να φορέσουν τα ρούχα της ομάδας τους και να περπατήσουν στην παραλία κρατώντας τις μπάλες τους. Δεν θα δοθεί ραντεβού σε σημείο εκκίνησης, και θα αποφευχθούν μεγάλες παρέες και ομάδες ατόμων που θα κάνουν τα λεγόμενα πηγαδάκια. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα όπως προβλέπεται από τον νόμο. Έναν νόμο που εμείς σεβαστήκαμε τόσους μήνες αλλά αυτός δεν έκανε τον κόπο να μας σεβαστεί.

Γονείς παιδιά εργαζόμενοι προπονητές στελέχη διανύουν τον πέμπτο μήνα με κλειστές Ακαδημίες. Οι απώλειες πολλές. Διαταραχή της ψυχικής υγείας των παιδιών που έχουν γίνει υποχείρια της τεχνολογίας. Γονείς σε απόγνωση. Αθλητικό πισωγύρισμα για αθλητές ανδρικών και γυναικείων τμημάτων. Οικονομική καταστροφή για εργαζόμενους του αθλητικού χώρου που πέντε μήνες δεν έχουν στήριξη από πουθενά.

Ζητούμε λοιπόν να ανοίξουν και πάλι οι αθλητικοί χώροι και οι ακαδημίες. Και το διεκδικούμε με τον πιο απλό τρόπο. Περπατώντας δίχως ραντεβού, δίχως συνάντηση, δίχως να εκδηλώνουμε οργή, δίχως να παρεμβαίνουμε τον νομοθέτη.

Μια μέρα σημαδιακή σαν αυτή διεκδικούμε και πάλι την ελευθερία, την ελευθερία του αθλητισμού, που για όλους εμάς είναι και η ελευθερία της ζωής μας, της δουλειάς μας, της επιβίωσής μας, των αθλητών μας. Σιωπηλά, αλλά πιο ηχηρά από ποτέ ας δηλώσουμε το παρόν λοιπόν και ας ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω στα χέρια μας».

Ο ΕΑΚΕ πρόσφατα είχε παρουσιάσει και τα κάτωθι μέτρα, ως πρόταση για την επανεκκίνηση του παιδικού αθλητισμού. 

• Σε ανοιχτά γήπεδα, με ατομικό ιδιωτικό εξοπλισμό(μπάλα, σχοινάκι, λάστιχο ενδυνάμωσης)

• Τέσσερις ασκούμενοι με έναν προπονητή και απόσταση πάνω από 3 μέτρα

• Οι αθλητές καταφθάνουν φορώντας μάσκα με ατομικό αντισηπτικό και νερό

• Δεν υπάρχει χρήση αποδυτηρίων

 • Δεν γίνεται χρήση δημόσιας τουαλέτας

• Δεν υπάρχει τελικό παιχνίδι, παρά μόνο ατομική προπόνηση φυσικής κατάστασης και τεχνικής

• Χρόνος διάρκειας προπόνησης 45΄λεπτά

• Κενός χρόνος 15΄λεπτών ανάμεσα στα γκρουπ των αθλητών

• Απολύμανση σε πάγκους και σημεία επαφής μετά από κάθε γκρουπ

• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια