Ad Code

Σεμινάριο| Επιμόρφωση αθλητικών στελεχών

 


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και ειδικότερα το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB) υλοποιεί την σπουδαία πρωτοβουλία Επιμόρφωσης των Αθλητικών Στελεχών των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων της χώρας μας.

Πρόκειται για μια πρωτοπόρα και εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία που αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη στον αθλητισμό της χώρας μας και υλοποιείται από το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα στην Ελλάδα, που θεραπεύει το γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης του Αθλητισμού. 

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών συμπεριλαμβάνεται στο πλέγμα 13 πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στις 15/02/2021, για την αντιμετώπιση της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης, την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, καθώς και τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στον αθλητισμό και αρκετών εξ αυτών ήδη υλοποιούνται.

O Α’ κύκλος σεμιναρίων πραγματοποιείται από το Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB) του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Συντονιστή τον Αναπλ.Καθηγητή ΤΟΔΑ και Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής κ. Παναγιώτη Αλεξόπουλο.

Ένα σπουδαίο και καινοτόμο, για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού, εγχείρημα, σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που υπογράφηκε στις 30/06/2020 και της συμφωνίας του κ. Λευτέρη Αυγενάκη στις 19/02/2021 με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιο Κατσή, για να αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον ακαδημαϊκό συντονισμό της Επιμόρφωσης μέσω του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) , 

Τα Σεμινάρια παρέχονται δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Εργαστηρίου, και θα διεξαχθούν σε 4ωρες απογευματινές διαδικτυακές διαλέξεις στις ακόλουθες ημερομηνίες:

* Τρίτη 16 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)

* Πέμπτη 18 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)

* Τρίτη 23 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)

Στα Σεμινάρια, θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με αναγνωρισμένη εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις στο χώρο της Διοίκησης του Αθλητισμού.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές και με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

* Ο ρόλος των διοικητικών στελεχών σε αθλητικούς Οργανισμούς

* Βασικές αρχές αθλητικού μάνατζμεντ

* Βασικές αρχές αθλητικού μάρκετινγκ

* Νομικά ζητήματα στον αθλητισμό – Υποχρεώσεις Σωματείων

* Δεξιότητες αθλητικών στελεχών και ενδυνάμωση

* Δεξιότητες αθλητικών στελεχών από ψυχολογικής άποψης

* Πράσινη βιωσιμότητα στον αθλητισμό

* Ανθρώπινο δυναμικό

* Ηθική και Διακυβέρνηση στον αθλητισμό – Παρενόχληση και Κακοποίηση

* Εθελοντισμός στον αθλητισμό

* Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων και γεγονότων

* Οικονομικά θέματα – Σωματεία

* Τεχνολογία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός στον αθλητισμό

* ΜΜΕ και αθλητισμός  

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε τη σελίδα του iSportManagement LAB 

http://isportmanagement.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια