Ad Code

Ερασιτεχνικός αθλητισμός | Σήμερα οι ανακοινώσεις για το μέλλον του.

 Ώρα μηδέν για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό η σημερινή. Μετά το άνοιγμα σε αρκετές εθνικές κατηγορίες την προηγούμενη εβδομάδα, περιμένουμε όλοι σήμερα να ακούσουμε έστω ένα πλάνο αν όχι ένα θετικό νέο. Αυτό τουλάχιστον το δικαιούνται όλοι. 

Τι θα γίνει με τις ακαδημίες που 4 μήνες είναι κλειστές; Έχουμε γράψει πολλά άρθρα και έχουμε δει πολλά παραπάνω για την αξία και της άθλησης των παιδιών αλλά και των επιπτώσεων όχι μόνο σε κάθε παιδί, αλλά και στον τομέα της άθλησης γενικώς, που ήδη παλεύει με το τεράστιο κύμα του 70% των παιδιών που σταματούν τον οργανωμένο αθλητισμό στα 13 τους χρόνια. Ανοίγουν λοιπόν και αν όχι τότε πότε θα γίνει; Θέλουμε συγκεκριμένο πλάνο. 

Τροπικά πρωταθλήματα; Είμαι αδύνατον θεωρώ, να ξεκινήσουν με διπλούς αγώνες από τα τέλη ίσως Μαρτίου τα τοπικά. Ήδη βλέπουμε τοποθετήσεις αθλητών που δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον όταν όλοι εργάζονται κιόλας και δεν θέλουν το ρίσκο αυτό. 

Εδώ είναι και οι ομάδες όμως που μπαίνουν στην εξίσωση. Διοικήσεις, χωρίς έσοδα, που πλέον δεν μπορούν να στηριχθούν και στην τοπική κοινωνία για κάποια χορηγία, αφού και οι τοπικές επιχειρήσεις πλήττονται αυτόν τον καιρό. Πολλοί μιλάνε για τροποποίηση, και μόνο έναν γύρο παιχνιδιών ( να γίνει απλά γιατί πρέπει δηλαδή η χρονιά). Αυτό όμως, θα πρέπει να γίνει σε συνενόηση με όλες τις ομάδες, καθώς ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το τοπικό είναι πάνω από όλα συμμετοχή και άθληση. Αν οι μισές ομάδες  επομένως, δεν μπορούν να παίξουν τότε δεν το θέλουμε. 

Εις αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων λοιπόν, αν υπάρξουν κιόλας. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια