Ad Code

Σάρα Τόμας | 5 στοιχεία για την ζωή της πρώτης γυναίκας διαιτητή σε super bowl

Η αξιωματούχος του NFL Σάρα Τόμας έχει περάσει την καριέρα της ξεπερνώντας εμπόδια και σπάζοντας κατεστημένα. Ο ρόλος της στον τελικός του Super Bowl δεν διαφέρει από αυτό. 

Την Κυριακή 7/02/2021, η Τόμας έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα τελικού του Αμερικανικού Super Bowl. Ενώ είναι διαιτητής πλήρους απασχόλησης από το 2015!

Ακολουθούν πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την καριέρα της Σάρα Τόμας.

1. Η Σάρα Τόμας μεγάλωσε ως μια διψασμένη για επιτυχίες αθλήτρια. Διακρίθηκε με την ομάδα σόφτμπολ του Λυκείου της με βραβεία καλύτερης παίχτριας 5 φορές και πέρασε με υποτροφία στο μπάσκετ, στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα όπου διέπρεψε ως αθλήτρια και μάλιστα τιμήθηκε με το βραβείο all Star των αθλητών πανεπιστημίου των ΗΠΑ. 

2. Η Τόμας προέρχεται από οικογένεια με αθλητική παράδοση. Και τα δύο αδέρφια της έπαιζαν αμερικανικό ποδόσφαιρο. Το ενδιαφέρον της να συνεχίσει τον αθλητισμό την έκανε να ακολουθήσει τον αδερφό της σε μια συνάντηση με διαιτητές και έτσι ξεκίνησε την δική της καριέρα. Αρχικά σφυρίζοντας σε αγώνες παίδων και στην συνεχεία εφήβων. 

3. Η Τόμας, μπήκε στην λίστα των διαιτητών, ως διαιτητής κολλεγιακών αγώνων. Αφού το ταλέντο της ξεχώριζε, το 2006 προσκλήθηκε να συμμετέχει στο συνέδριο διαιτητών της χώρας και έναν χρόνο μετά, έγινε η πρώτη διαιτητής που σφύριξε επίσημο πανεπιστημιακό αγώνα. Το 2009 σφύριξε και τον πρώτο της αγώνα στην πρώτη κατηγορία. 

4. Μέχρι το 2015, που έγινε πλήρους απασχόλησης διαιτητής, δούλευε παράλληλα και ως φαρμακευτικός αντιπρόσωπος. Η μητέρα τριών παιδιών, Τόμας, περίμενε ως το 2021 ώστε να είναι μέρος των διαιτητών της διοργάνωσης με την υψηλότερη τηλεθέαση στον κόσμο. Του τελικού του NFL Super Bowl. 

5. Το NFL άλλαξε την ονομασία των διαιτητών για την Τόμας! Συγκεκριμένα, η ονομασία "head linesman" δηλαδή άνδρας επικεφαλής γραμμής ( man =  άνδρας ) άλλαξε σε down judge δηλαδή κριτής τελικής γραμμής, χωρίς καμία αναφορά σε φύλο. Η ομοσπονδία με αυτόν τον τρόπο θέλησε να περάσει και ένα μήνυμα για την ισότητα των δύο φύλων στον αθλητισμό. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια