Ad Code

Νότιο Σουδάν| Το γυναικείο ποδόσφαιρο φωνάζει παρόν

 


   Στις 9 Ιουλίου 2011, η Δημοκρατία του Νοτίου Σουδάν απέκτησε ανεξαρτησία της. Ένα χρόνο αργότερα, έγινε το 209ο μέλος της FIFA. Το 2019, η εθνική ομάδα των γυναικών έπαιξε το πρώτο της διεθνές παιχνίδι κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος Γυναικών ποδοσφαίρου CECAFA.

   Αυτό το Σαββατοκύριακο, το ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Νότιου Σουδάν θα ξεκινήσει μια άλλη «πρωτιά»: μια γυναικεία ποδοσφαιρική στρατηγική, σχεδιασμένη για το 2021-2024.

   Το Νότιο Σουδάν συνορεύει ανατολικά με την Αιθιοπία, στα βόρεια με το Σουδάν, στα δυτικά με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στα νοτιοδυτικά με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στα νότια με την Ουγκάντα και στα νοτιοανατολικά με την Κένυα. Θεωρείται από τα νεότερα ηλικιακά έθνη στον κόσμο με περίπου το 50% του πληθυσμού των 12 εκατομμυρίων του συνόλου, να είναι κάτω των 18 ετών.

   Το σχέδιο είναι να συμπεριληφθούν όλοι. Θέλουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε περισσότερες γυναίκες στο ποδόσφαιρο μέσω της εκπαίδευσης περισσότερων προπονητών, διαιτητών και επίσης του νέου γυναικείου πρωταθλήματος, που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021. "

   Με τίτλο Stars Unite, η στρατηγική στοχεύει στην οικοδόμηση ενός χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμου μέλλοντος πλάνου για το ποδόσφαιρο γυναικών και κοριτσιών στο Νότιο Σουδάν, εστιασμένο σε τέσσερις βασικούς στόχους:

1) Αύξηση του αριθμού των προπονητών, διαιτητών, παικτών και διαχειριστών. Προγραμματίζεται μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένου μαθημάτων μόνο για γυναίκες.

2) Αύξηση του αριθμό των κοριτσιών που παίζουν ποδόσφαιρο σε επίπεδο βάσης κατά 70% μέσω σχολικών φεστιβάλ και κοινοτικών προγραμμάτων προσέγγισης. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 5.000 παίκτες σε εθνικό επίπεδο.

3)  Εθνικό γυναικείο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

4) Ανάπτυξη μια στρατηγικής μάρκετινγκ και επικοινωνίας για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης, της υπεράσπισης και του αθλητισμού. Χρησιμοποιώντας πρέσβεις από τον κόσμο του αθλητισμού και της μουσικής.

   Η νέα διευθύντρια του έργου για τη στρατηγική του γυναικείου ποδοσφαίρου Stars Unite, η οποία επίσης είναι και η υπεύθυνη ανάπτυξης των γυναικών, Helen Tarso Aninyesi είπε: «Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι το Νότιο Σουδάν αναπτύσσεται στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Θέλουμε επίσης να αλλάξουμε τη νοοτροπία ορισμένων ανθρώπων που εξακολουθούν να μην πιστεύουν ότι οι γυναίκες μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. "

   Η αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών στο Νότιο Σουδάν, Amy Lasu Luate, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που ορίστηκε Πρέσβης Παικτών από το SSFA για το γυναικείο ποδόσφαιρο στο Νότιο Σουδάν, εξήγησε: «Η γυναικεία στρατηγική ποδοσφαίρου είναι ένα μεγάλο βήμα για τη χώρα μας και για εμάς ως παίκτες . Πρόκειται να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για να αναδείξουμε τα ταλέντα μας τόσο στην χώρα μας όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου. "




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια