Ad Code

Γιατί η άθληση είναι απαραίτητη για τα παιδιά;



Η βασικότερη ασχολία των παιδιών είναι το παιχνίδι και τα περισσότερα παιδιά παίζουν, τρέχουν και μετακινούνται – σχεδόν – συνέχεια.

Βασικό καθήκον κάθε γονιού είναι να βοηθήσει το παιδί να διατηρήσει την αυξημένη αυτή φυσική δραστηριότητα, βοηθώντας το παιδί να συνειδητοποιήσει την αξία της γυμναστικής.

Γιατί είναι σημαντική η γυμναστική για τα παιδιά

Είναι σημαντικό να δώσετε στο παιδί να καταλάβει ότι το σώμα μας είναι προορισμένο για μετακίνηση, καθώς βοηθά τα παιδιά όχι μόνο να αναπτύξουν υγιή σώματα αλλά ενισχύουν και την εγκεφαλική τους ανάπτυξη, την ικανότητά τους να μαθαίνουν όπως και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Δεν επηρεάζει, σύμφωνα με τους ειδικούς, μόνο τη σωματική ανάπτυξη, αλλά και τη γνωστική, την κοινωνική και την συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού συνολικά.

Η πρώιμη παιδική ηλικία είναι επίσης η καλύτερη περίοδος για να δημιουργήσετε καλές συνήθειες, ώστε τα παιδιά να αναζητούν και να απολαμβάνουν την άσκηση αντί να την αποφεύγουν. Και φυσικά, ξεκινώντας νωρίς σημαίνει ότι μπορούν να αποκομίσουν και τα οφέλη από νωρίς.

Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με νερό, γλυκόζη και οξυγόνο, τα οποία όλοι χρειαζόμαστε για βέλτιστη απόδοση.

Για να ενθαρρύνετε το παιδί προτείνετέ του να παίζει περισσότερο τόσο μόνο του όσο και μαζί σας, καθώς είναι εξίσου σημαντικό. Όταν παίζετε μαζί του δίνετε την ευκαιρία να έχει ένα συμπαίκτη, με το οποίο θα πρέπει να συνεργαστεί ενώ έχετε κι εσείς την ευκαιρία να κινηθείτε.

Όταν παίζουν μόνα τους μαθαίνουν επίσης πολλά, καθώς ακονίζουν την ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα, να επιλύουν συγκρούσεις αλλά και την δημιουργική αυτό – έκφρασή τους. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια