Ad Code

Παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, βιασμοί | Η άσχημη πρωτιά του αθλητισμού μας

 


Η μια μετά την άλλη σκάνε οι καταγγελίες για σεξουαλικές ή μη παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και δυστυχώς και για βιασμούς από παράγοντες, προπονητές και μέλη συλλόγων στον αθλητισμό. 

Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου δείχνει πως ακόμα δεν έχει κοπάσει και καθημερινά βλέπουμε και μια ακόμα καταγγελία η οποία μας σοκάρει. Ο αθλητισμός είναι στις πρώτες θέσεις των χώρων όπου γίνονται αυτά. Είναι τόσο δύσκολο να μιλάς και να γράφεις για αυτά τα θέματα. Πόσο μάλλον όταν τα θύματα είναι παιδιά. 

Δεν πρέπει να περάσει έτσι αυτό. Δεν πρέπει να έχουμε την λογική ότι έγινε απλά κάπου αλλού. Λίγες ημέρες πριν, ο υφυπουργός αθλητισμού ανακοίνωσε 13 βήματα ως προς την πάταξη, αν μπορούμε να το πούμε αυτό, του φαινομένου αυτού. Κάποια από αυτά ρεαλαστικά και με λογική, άλλα τελείως τυπικά χωρίς καμία ουσία. Το μόνο σίγουρο πως είναι κίνηση προς την θετική κατεύθυνση. 

Γιατί όμως όλα αυτά τα παραδείγματα στον χώρο του αθλητισμού; και μάλιστα σε μια ευρεία γκάμα σπορ; Γιατί ο αθλητισμός να είναι ο νούμερο ένα χώρος με αυτά τα εγκληματικά φαινόμενα; 

Όταν είμαστε κλειστά αυτήν την περίοδο και χωρίς κανένα λόγο στην κοινωνία, σκεφτείτε το τι μπορεί να σκέφτονται οι γονείς όταν βλέπουν όλα αυτά; Άλλοι θα το περάσουν έτσι, άλλοι θα πονηρευτούν, ενώ θα υπάρξουν και αυτοί που θα απομακρύνουν τα παιδιά τους από την άθληση. Ήδη υπάρχουν αυτά τα παραδείγματα. 

Οι σύλλογοι, οι ομοσπονδίες, η ΓΓΑ και όλοι μαζί λοιπόν πρέπει να συζητήσουν και να βρούν τρόπους και κανόνες ως προς την συμπεριφορά μας απέναντι στα παιδιά. Βασικούς κανόνες σύμφωνα με τους οποίους τα παιδιά θα νιώθουν ασφάλεια και θα είναι ασφαλή! Κανόνες τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς. Κανόνες αγώνων, προπονήσεων, αποδυτηρίων, επαφής με τους παίχτες εντός και εκτός γηπέδου, και άλλους. Οι προπονητές με το αυταρχικό στυλ και τις σφαλιάρες επιβάλεται να γίνουν μακρινό κακό παρελθόν. 

Ο αθλητισμός είναι παιχνίδι. Ο αθλητισμός είναι υγεία και διασκέδαση. Η δικαιοσύνη θα αναλάβει όλους αυτούς που τόλμησαν και θεώρησαν πως έχουν κάποια εξουσία πάνω σε άλλα άτομα και ειδικά στα παιδιά. Εμείς οι υπόλοιποι θα ξαναχτίσουμε το σπίτι μας! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια